Növekedés és árfolyam az eredmény hátterében

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Masterplast Nyrt. a második negyedévben 26,97 millió eurós bevételt érte el, ami 14 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, a cég adózás utáni eredménye az április-júniusi időszakban éves összevetésben 95 százalékkal, 1,65 millió euróra nőtt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a bővülésben meghatározó szerepet játszott a teljes forgalom harmadát adó magyar piac, ami éves összevetésben 24 százalékos bővülést produkált, és mintegy 9,3 millió eurós bevételt hozott. A közleményben kiemelték, hogy jó teljesítményt nyújtott a forgalom 7 százalékát kitevő lengyel piac, ahol 30 százalékos bővülést ért el a társaság, és Ukrajnában is 22 százalékos növekedést tudott felmutatni. A nagyobb forgalom és üzleti eredmény mellett az árfolyamhatások is szerepet játszottak a nyereség ilyen mértékű megugrásában - közölték.

Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke a közleményben kiemelte, hogy a múlt évben frissített stratégiájuk első eredményei már látszanak, a kedvező piaci hangulatot figyelembe véve a második félévre további dinamikus növekedéssel számolnak. Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 8 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit.

A Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzett Masterplast részvénye kedden 640 forinton zárt, ami 5 forinttal kevesebb az előző napi záróárnál.

Ezt olvasta már?

Kétszeresére nőtt a Wizz Air nyeresége »