Nyolcmilliós bangladesi projekt

| forrás:
TF - információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A H&M kiterjeszti az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjával, az UNICEF-vel való együttműködését Bangladesre is.

A H&M összesen 7.99 millió dollárral járul hozzá a projekthez, amely a cég történetében a legmagasabb, közösségi beruházásra adományozott összeg. All for Children azoknak a hosszú távú projekteknek a neve, amelyeket a H&M támogat, és amelyek a gyermekek jobb egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz való segítését célozza azokban az országokban, ahol a H&M jelen van. A bangladesi projekt 2012-től 2017-ig fog tartani.

„Banglades nagyon fontos gyártó ország számunkra, és szeretnénk hozzájárulni a pozitív, fenntartható fejlődéshez a térségben. Az All for Children projekt egy holisztikus megközelítése a Dhaka nyomornegyedeiben élő gyermekek életkörülményei javításának. A H&M hisz abban, hogy azok a gyermekek, akik megtanulnak olvasni és írni, könnyebben tudnak körültekintő döntéseket hozni a jövőjükkel kapcsolatban, így a cél 40.000 gyerme k oktatáshoz segítése” – mondja Karl-Johan Persson, a H&M vezérigazgatója.

A projekt célja körülbelül 40.000, 3 és 14 év közötti, Dhaka nyomornegyedeiben élő gyermek hozzásegítése a minőségi oktatáshoz, alapvető ismeretekhez és a szociális ellátáshoz. A projekt várható hosszú távú eredménye az általános szegénység csökkentése, jobb megélhetés a családoknak, valamint szélesebb skálán Banglades társadalmi fejlődése.

„A minőségi oktatás alapvető emberi jog, de Bangladesben nagyon sok gyermeknek ez egyelőre csak álom. Sok gyerek nem jár iskolába, és sokat fenyeget a lemorzsolódás veszélye azok közül is, akik járnak. Az UNICEF-H&M partnerség segíti a korai oktatás, az iskola előtti, és az alsó tagozatos oktatás színvonalának emelését, valamint az alapvető ismeretek megszerzését és a szociális ellátás minőségének javítását a nyomornegyedekben élő gyermekek, vagyis a társadalom legveszélyeztetettebb rétege számára. Köszönjük a H&M-nek a bangladesi gyermekeknek nyújtott nagylelkű segítséget.” – mondja Pascal Villeneuve, az UNICEF Banglades képviselője.

Ezt olvasta már?

Most add össze! - Hulladékkal a környezetszennyezés ellen »