Örülhet a világ legnagyobb acélgyártója

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Erős negyedévet zárt és derűlátó a jövő kilátásait illetően az ArcelorMittal, a világ legnagyobb acélipari csoportja.

Az ArcelorMittal-ról van szó

A luxemburgi székhelyű ArcelorMittal - a pénteken közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentés szerint - 17 milliárd 639 millió euró bevételt ért el a szeptember 30-án záródott három hónapban, ami éves összevetésben 21,45 százalékos emelkedést jelent.

Az adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredmény 1,42 százalékkal 1 milliárd 924 millió euróra, a részvényesekre jutó tiszta nyereség pedig 77,2 százalékkal 1 milliárd 205 millió euróra nőtt.

Az év első kilenc hónapjában 19,4 százalékkal, 50 milliárd 969 millió euróra nőtt a bevétel, az adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti eredmény 36,4 százalékkal, 6 milliárd 267 millió euróra a tiszta nyereség pedig 156 százalékkal 3 milliárd 529 millió euróra emelkedett. Lakshmi Mittal elnök-vezérigazgató rámutatott, hogy a piaci feltételek kedvezőek, javulnak a működési körülmények.

Bizakodóak a jövőt illetően

Idén a globális acélfelhasználás 2,5-3 százalékkal növekedhet 2016-hoz képest. A harmadik negyedévben Európa kivételével minden régióba több acélt szállított az ArcelorMittal. Mindazonáltal az acélpiacra továbbra is nyomást gyakorol az olcsó import más régiókból, például Kínából.

Kína többletkapacitása nagyobb mint Európa, az Egyesült Államok és Japán együttes éves acéltermelése, bár a kínai termékekre kivetett vámok korlátozzák a kínai exportlehetőségeket. Az indiai Mittal 2006-ban vette meg a 2001-ben alakult francia-belga-luxemburgi-spanyol Arcelor csoportot.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Beletört a Tesco bicskája Közép-Európába »