OTT-ONE - 364,4 millió forint innovációra

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az OTT-ONE Nyrt. 364,4 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, a vállalatok k+f+i tevékenységének támogatása tárgyú pályázaton - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az OTT-ONE bejelentette továbbá, hogy egy mesterséges intelligencián alapuló kutatásfejlesztési projektbe kezd, amelynek összköltsége 662,5 millió forint. A projekt neve "Surface Anomaly Detection (SAD)"; idegen tárgyak azonosítása védett területeken és kritikus útvonalon. A kutatás-fejlesztési projekt célja, hogy egy olyan komplex, megbízható és költséghatékony megoldást kínáló, mesterséges intelligenciára, különösen a gépi látásra és tanulásra támaszkodó szoftveres és szenzorikai megoldás, illetve irányítóközpont jöjjön létre, amely lehetővé teszi védett területek, útvonalak szenzorokkal történő folyamatos, automatizált vizsgálatát, az idegen tárgyak azonosítását. A hazai tulajdonban lévő részvénytársaság fő tevékenységi körei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak.

A társaság 2015-ben, az üzleti stratégia átalakításával párhuzamosan változtatta korábbi nevét (HybridBox, Fuso) OTT-One-ra. Az OTT-ONE a 2017. évi 1,152 milliárd forint után 2018-ban 1,701 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye a 2017. évi 111,1 millió forintról 2018-ban 215,5 millió forintra emelkedett. A vállalat 2010 óta a BÉT kibocsátója, 18 forint névértékű részvényeivel a standard kategóriában kereskednek. A részvények záróára hétfőn 213 forint volt, 5 forinttal, 2,4 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 293,50 forint, a legalacsonyabb 183 forint volt.

Ezt olvasta már?

Beindult a szekér az OTT-ONE számára »