OTT-ONE kölcsönügylet fedezet miatt

| forrás:
BÉT
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az OTT-ONE Nyilvánosan Működő Részvénytársaság bejelentette, hogy a részvénytársaság legnagyobb részvényesétől, az iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól tájékoztatást kapott arról, hogy az iSRV Zrt. OTT-ONE részvényeket vett kölcsön, amelyeket banki hitelügylet fedezetéül fog felhasználni, azokat sem tőzsdei, sem tőzsdén kívüli ügyletben nem értékesítheti.

Az iSRV Zrt. arról tájékoztatta a részvénytársaságot, hogy kölcsön vette a Shipyard Conferences and Seminars Organizing (401 Al Zarouni, CIG Business Services, Sheikh Zayed Road, Barsha First, Dubai, Egyesült Arab Emírségek) társaságtól az OTT-ONE Nyrt. 2018. évi alaptőke-emelése során jegyzett 1.639.334 darab „A” sorozatú törzsrészvényt. A kölcsönvett részvények után a szavazati jogot továbbra is a kölcsönadó jogosult gyakorolni.

A kölcsönügylet eredményeként az iSRV Zrt. birtokában lévő OTT-ONE Nyrt. törzsrészvények mennyisége 3.590.000 darabról 5.229.334 darabra (10,01 százalékról 14,59 százalékra) növekedett, azonban szavazati jogot az iSRV Zrt. továbbra is csak 3.590.000 darab törzsrészvény után gyakorolhat. Az iSRV Zrt. arról tájékoztatta továbbá a részvénytársaságot, hogy a részvénykölcsön-ügylet során kölcsönvett törzsrészvények egy banki hitelügylet fedezetéül fognak szolgálni. Ennek megfelelően ezen részvények banki óvadéki számlán kerülnek majd elhelyezésre, és azokat az iSRV Zrt. sem tőzsdei, sem tőzsdén kívüli ügyletben nem értékesítheti.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Fél éves fejlesztését értékesítette az OTT-ONE »