Pénteken sem volt meggyőző az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Támasza közelében egyensúlyozott a távközlési vállalat árfolyama. 460 letörése jelentene újabb negatív jelzéseket a folytatásban.

15 perces

Nem változott az MTelekom árfolyama a csütörtöki záró értékhez képest, újra 462 forintos záró érték érkezett, miután a pénteki kereskedés nagyrészt oldalazással telt. 460-as támaszát is érintette a jegyzés, de komolyabb nyomás nem került a szintre. Továbbra sem látszik az erő a papírban, de ha a folytatásban sem érkezik 460 alá zárás, akkor készülhet egy felfelé fordulásra 470 felé. A kilengések ellenére alapvetően ez a meghatározó kereskedési tartománya a papírnak, 470 leküzdésével pedig az erősebb, 480-as akadály lehetne célba vehető. 460 alatt a 453-as előző alj az első cél.

Támasz: 460

Ellenállás: 470

Napi

Maradt 460-as támasza közelében a távközlési vállalat árfolyama a csütörtöki esés után. Komolyabb nyomás nem került a szintre, de komolyabb erőt sem tudott mutatni a papír. A 460 fölött maradással, és az innen érkező felfelé fordulással még mindig lenne esély a csatornatető felé indulni, de ehhez 470 átlépésére is szükség lesz. Az indikátorok továbbra sem tudtak pozitív jelzések irányába mozdulni, ebben is segíthetne a 460-től történő eltávolodás. A hosszabb távú technikai képen továbbra is láthatunk aggasztó jelzéseket, a február óta tartó csökkenő trend mellé a héten megérkezhet az 50 és 200 napos mozgóátlagok lefelé keresztezése, ami gyakran további gyengüléssel társul. 460 ismételt letörése nyithat meg ismét teret lefelé, ha nem tud a folytatásban sem magához térni az árfolyam.

Támasz: 460

Ellenállás: 480

Heti

Továbbra sem láttunk semmi olyat az MTelekom árfolyamától, ami kifejezetten pozitív várakozásokra adhatna okot rövidtávon. Az indikátorok továbbra is lefelé csorognak, negatív jelzésük egyelőre rendületlen. A február óta tartó gyengülés folytatásával nincs kizárva a nagy emelkedő csatorna alja sem, ehhez közelítve bizonyulhat egyre jobb vételnek a papír. Rövidtávon 460 próbálhatja tartani, de ha elesik ez a szint, akkor további esésre számíthatunk.

Támasz: 430 (trendvonal)

Ellenállás: 480

Ezt olvasta már?

Szolidan gyengült a forint »