Pincében van a piac New Yorkban

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,59 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,36 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,43 százalékos csökkenést jelzett. Ezen a héten az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok eszkalálódása miatti aggodalmak fogták vissza a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot. Donald Trump amerikai elnök múlt vasárnap Twitter üzenetben jelezte Washington szándékát a kínai importvámok megemelésére a folyamatban lévő tárgyalások eredménytelensége miatt.

Az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője, Robert Lighthizer megerősítette az elnök bejelentését és közölte, hogy az importvámok megemelésére a héten pénteken kerül sor. "Megszegték a megállapodást. Ezt nem tehetik meg, fizetni fognak érte" - közölte Trump elnök csütörtökön. Ennek folytán erős csökkenéssel nyitottak az indexek, a veszteségek azonban mérséklődtek, miután Donald Trump azt nyilatkozta, hogy még mindig van esély a megállapodásra. Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes és amerikai partnerei, Steve Mnuchin pénzügyminiszter, valamint Robert Lighthizer kereskedelmi főtárgyaló csütörtökön, helyi idő szerint délután öt órakor Washingtonban ül össze kétnapos tárgyalásra. A kínai kereskedelmi kapcsolatokban leginkább érintett vállalatok részvényei gyengültek a legnagyobb mértékben, ennek folytán ágazati szinten a csütörtöki kereskedésben a nyersanyagipar mellett a technológiai vállalatok részvényei szerepeltek a leggyengébben. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára csökkent.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 49 cent (0,79 százalék) csökkenéssel, 61,63 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 15 centes (0,21 százalék) mínuszban, 70,22 dollár volt. Az arany unciánkénti ára 0,31 százalékkal, 3,95 dollárral 1285,35 dollárra emelkedett. A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1223 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1202 dollár után.

Ezt olvasta már?

Folytatódik a Huawei szappanopera »