Rég láttak ilyet a bukaresti tőzsdén

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Új cég érkezik a bukaresti tőzsdére, Medlife magánegészségügyi szolgáltató vezeti be részvényeit. A teljeskörű ellátásra fokozatosan nő az igény

Új, magánegészségügyi cég érkezik a román tőzsdére, Medlife néven. Az utóbbi időben rendhagyónak számít, hogy nem egy állami tulajdonú vállalat, hanem magánszereplő lép a tőkepiacra. Az árazás szempontjából relatív drágának számít a cég.

Adócsökkentés is várható

A korábbi hírekkel ellentétben nem módosította a román kormány csütörtöki ülésén az adótörvény rendelékezéseit, így január 1-jétől újabb adócsökkentések léphetnek hatályba.

A bukaresti szakértői kabinet csütörtökön tartotta utolsó ülését teljes jogkörrel, jövő héttől ugyanis csak ügyvivői mandátummal rendelkezik az új kabinet beiktatásáig. Romániában vasárnap tartottak parlamenti választásokat.

Magyar cégek is jól teljesítenek

A Mol Románia a tavalyi és az idei évhez hasonló, 10-15 millió eurós beruházási költségvetéssel számol 2017-re - közölte Camelia Ene, a cég ügyvezető igazgatója újságírókkal csütörtökön, Bukarestben egy beszélgetésen.

Elmondta: a Mol Románia 1995 óta 220 millió eurót fektetett be Romániában töltőállomás-hálózatának kialakítására, amely több mint 200 kutat foglal magába. Hangsúlyozta, ez az összeg nem tartalmazza a romániai cégakvizíciókat.

Ezt olvasta már?

Bebetonozta magát a forint az euróval szemben »