Reménykeltően kezdte az évet a BÉT

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Jól kezdte az évet a Budapesti Értéktőzsde. A forgalom növekedett, a BUX is új rekordot döntött. Az OTP is remek hónapot zárt.

177 milliárd forintos részvénypiaci forgalommal indította az idei évet a Budapesti Értéktőzsde, az átlagforgalom az év első hónapjának 22 kereskedési napján 8,1 milliárd forint volt. Megvan az új BUX-rekord is, az index január 10-én 33 031 ponton zárt. Havi összefoglalás.

Volt egy remek hetük

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 32 949,77 ponton, az előző hetinél 93,90 ponttal, 0,29 százalékkal magasabban zárt, emelkedő forgalom mellett, sőt új történelmi csúcsot állított fel.

A részvénypiac forgalma 55,23 milliárd forintot ért el az előző heti 44,28 milliárd forinttal szemben. A vezető részvények ára vegyesen alakult, a Richter és a Magyar Telekom gyengült, a Mol és az OTP erősödött.

Így foglalható össze hónap

Nyugodtan indult az év a Budapesti Értéktőzsdén, miután a januári forgalom (177 milliárd forint) a decemberihez hasonlóan alakult. A BUX index az év első hónapjában végig a tavaly év végi záróérték (32 ezer pont) felett mozgott, sőt, újabb csúcsát is beállította 33 031 ponttal. A részvénypiaci rangsor első helyét szoros versenyt követően a Wood foglalta el, míg a második és harmadik helyen a Concorde és az Equilor végzett - áll a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közleményében.

177 milliárd forintos részvénypiaci forgalommal indította az idei évet a Budapesti Értéktőzsde, mely lényegében megegyezik a tavaly decemberivel (178 milliárd forint), ugyanakkor elmarad a tavalyi év azonos időszakában mért értéktől (218 milliárd forint).

Ezt olvasta már?

Zwack - közgyűlési előterjesztések »