Rendbe szedte magát a Bank of America

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett a Bank of America (BofA) profitja az idei harmadik negyedévben, köszönhetően a magasabb kamatlábaknak és a szigorú költséggazdálkodásnak.

A vártnál jobban alakult a negyedév

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja pénteken közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy július-szeptemberben 5 milliárd 12 millió dollár, részvényenként 48 cent adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 4 milliárd 45 millió dolláros, részvényarányosan 41 centes profittal.

Az észak-karolinai Charlotte-i székhelyű bank első negyedévi összbevétele nagyjából egy százalékkal, 22 milliárd 80 millió dollárra emelkedett. Elemzők 21,97 milliárd dolláros bevétel mellett 45 centes nyereséget vártak.

A vártnál kedvezőbb gyorsjelentés közzétételét követően a BofA részvénye közel 0,79 százalékos nyereségben, 25,63 dolláron állt a New York-i tőzsde nyitás előtti elektronikus kereskedésében. Január eleje óta közel 16 százalékkal nőtt a bank árfolyama.

Ezt olvasta már? Jól teljesített a Citigroup
A vártnál nagyobb negyedéves profitról és bevételről számolt be a Citigroup csütörtökön. A vagyona alapján negyedik legnagyobb amerikai bank adózott eredménye 4,13 milliárd dollár lett a szeptember végével záródott három hónapban. Ez 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 3,8 milliárd dollárt.

Ezt olvasta már?

Csökkent a Sberbank profitja »