Rendkívüli közgyűlést tartottak - erről döntött a BÉT

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Budapesti Értéktőzsde 2017. november 14-én rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen új igazgatósági tag került megválasztásra - tudatta közleményében a BÉT.

Egy lemondás miatt gyűltek össze

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) keddi rendkívüli közgyűlésén a részvényesek dr. Fömötör Barnát, az MNB főigazgatóját az igazgatóság tagjának választották.

Mandátuma az igazgatóság többi tagjának kinevezésével összhangban a 2020-ban tartandó éves rendes közgyűlés napjáig, de legkésőbb 2020. május 31-ig szól.

A rendkívüli közgyűlés összehívására azt követően került sor, hogy Fucsala András Miklós 2017. október 15-i hatállyal lemondott a BÉT igazgatósági tagi tisztségéről.

Most ők a tagok

A választás eredményeképpen a társaság Igazgatóságának tagjai a következők: dr. Bacsa György, a MOL Nyrt. csoportszintű üzletfejlesztési igazgatója, dr. Balog Ádám, íz MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Barlai Róbert ügyvezető igazgató az OTP Bank Nyrt.-től.

Az újonnan megválasztott tag dr. Fömötör Barna, a Magyar Nemzeti Bank főigazgatója. A további tagok között van Kuti Zsolt, aki a monetáris politika és pénzpiaci elemzés igazgatóságának vezetője a Magyar Nemzeti Banknál, dr. Máté Géza, az MNB jogi igazgatója és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Szolid derű uralja naphosszat a börzét »