Sávjának aljához érkezett az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

467-os támaszának elesésével süllyedhet mélyebbre a távközlési vállalat hosszú ideje mozdulatlan árfolyama. 460, majd 453 felé is haladhat egy letörés esetén.

15 perces

A sáv aljára helyezett nyomást az MTelekom kedden, még 466 forintot is megnézte magának, majd a tartomány aljához zárta a kereskedést 467 forinton. Nyomás alatt tehát az elmúlt hónap 6 forintos sávjának alja, az alá zárással lehetne tovább haladni 460, majd 453 forint irányába, amennyiben a semleges és mozdulatlan időszak után eladói nyomás tud megjelenni az árfolyamnál. A letörés még nem történt meg, de ha nem sikerül felfelé fordulni 467 forintról, akkor további nyomás alatt maradhat a támasz a szerdai kereskedés során is.

Támasz: 467

Ellenállás: 473

Napi

Alacsony, de értékelhető forgalom mellett gyengült a távközlési vállalat árfolyama, megérkezve sávjának aljához és a rendkívül szűk pozícióba lévő Bollingerek alsó szalagjához. A lefelé érkező kimozdulás innen lefelé jelölheti ki az utat, ráadásul ha forgalom is társul a gyengüléshez, akkor érdemi mínuszok is jöhetnek a folytatásban. Egyelőre tehát ad okot aggodalomra a rövidtávú technikai kép, érdemes figyelni a 467-es támaszt a szerdai kereskedésben is.

Támasz: 467; 464

Ellenállás: 473

Heti

A hetes grafikonon sincs említésre érdemes változás az MTelekom árfolyamában, egyértelmű a hetek óta tartó eseménytelen oldalazás, forgalom terén sem tudunk hetes alapon érdemi élénkülésről beszámolni. Az elmozdulás azonban lassan időszerű lehet, összességében is meglehetősen régóta mozog szűk tartományban az árfolyam. Ezzel kapcsolatban a forgalom megjelenése fontos jelzés lehet a közelgő elmozdulásra, túl a Bollinger szalagok egy ideje meglehetősen szűk pozícióján. Az elmúlt hónap elején már láthattunk forgalom melletti elmozdulási kísérletet, ez az impulzus azonban nem bizonyult elég erősnek, hasonlót érdemes keresni a továbbiakban.

Támasz: 460

Ellenállás: 500

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Néhány napos konszolidáció után újra megkísérli a 12600-as ellenállási szint...

Tegnap erősen ingadozott az amerikai piac a plusz és mínusz határán,...

Doji gyertyával zárt mozgóátlagai alatt a hazai index.

Az 5200 forintos támasz elesése nyitna ki nagy teret a gyengülés előtt a...

A forgalom érkezésével választhat irányt a bankpapír.

Ellenállásához tudott szúrni a hétfői kereskedésben a távközlési vállalat...

Alacsony forgalom mellett, de tovább csorgott lefelé az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Ellenállásának feszül a DAX - technikai elemzés »