Stabilabb az MKB helyzete

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az MKB Bank életében a 2016-os év a sikeres megújításáról szólt, a 2017-es év mindenképpen az erősödés, a fejlődés éve. Egyértelműen kimondható, hogy a bank a korábbiaknál is stabilabb lábakon áll, helyzete tovább erősödött. A 2017-es év első féléve a bank történetének egyik legsikeresebb időszaka: napjainkra az MKB Bank jól prosperáló, aktív bankcsoporttá fejlődött.

Háromszorosára nőtt az eredményük

Az MKB Csoport a 2016-ban elért 7,8 milliárd forintos adózás előtti nyereségét követően 2017 első félévét 20,5 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta. Dinamikus volt a hitelezés, a csoport folyamatosan növekvő mértékű, új kihelyezéseket eszközölt.

Az MKB Bank tartja klasszikus nagybanki értékeit és ezzel párhuzamosan a hazai bankrendszer egyik legerőteljesebben fejlődő digitális szereplőjévé is vált az elmúlt időszakban.

A bank digitális jövőképének alapja a teljes IT rendszerének cseréje: az MKB Bank új informatikai rendszere a régió legmodernebb, legsokoldalúbb rendszere lesz, amely a lehető legnagyobb biztonságot garantálja a bank hosszú távú fejlesztései terveihez.

Online számlanyitás

Az MKB Bank online termékei és szolgáltatásai már jelenleg is meghatározóak, hiszen hazai nagybankok közül elsőként - a szolgáltatást szabályozó jogszabály hatályba lépésének napján – elindította online számlanyitási szolgáltatását.

Bevezetésének pillanatától kezdve nagy népszerűségnek örvend a bank ügyfelei között az MKBPAY szolgáltatás is. A bank a FinTech Akadémia és az MKB FintechLAB létrehozásával a régió első számú fintech inkubációs programjának tulajdonosává vált.

Lakossági hitel

Az MKB Bank jelentősen növelni tudta lakossági hitelkihelyezését: a féléves adatok alapján az MKB Bank lakáscélú hitelkihelyezése több mint a duplájára növekedett 2016. első félévhez viszonyítva, míg ugyanezen időszak alatt a személyi hitel folyósítása csaknem megháromszorozódott. Augusztus elejétől elérhető az MKB Bank fogyasztóbarát lakáshitele, amely a piacon egyedülálló módon, a teljes futamidő alatt, fix kamatozással vehető igénybe.

A vállalati üzletágban az egyik legfontosabb stratégiai cél a kis- és középvállalati hitelezés további erősítése volt; az NHP programban a bank átlagos vállalati piacrészénél magasabb mértékű, 11 százalékos volt a bank részesedése, az előzetesen vállaltnál magasabb összegben sikerült növelni a PHP program keretében figyelembe vehető hitelállományokat.

Növekedés, felülteljesítés

Sikeres volt a befektetési szolgáltatási terület teljesítménye is: az Államadósság Kezelő Központtól az MKB Bank átvehette – a 2016-os tevékenységért járó - a legtöbb lakossági papírt értékesítő forgalmazó 3. díját. Az MKB Bank tőzsdetagként továbbra is aktív szereplője a Budapesti Értéktőzsde különböző szekcióinak.

A derivatív piacon a deviza kontraktusokban a második legnagyobb forgalmat bonyolította le. A vagyonkezelési üzletágban a kezelt portfóliók eszközértéke növekedett és túlnyomó többsége felülteljesítette a referencia hozamokat. A félév végére a befektetési alapok állománya új rekord szintre emelkedett, mellyel az Alapkezelő piaci beágyazottsága tovább nőtt.

Stabil tőkepozíció

Az MKB Bank első féléves teljesítménye tovább erősíti az MKB Bank stabil tőkepozícióját. Az MKB Bank a kölcsönös előnyökre épülő együttműködések kialakítására törekszik, így az elmúlt időszakban a CIG Pannónia Életbiztosítóval kötött szerződéssel a biztosítási területen, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével, majd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával aláírt megállapodással a mezőgazdaság területén erősítette pozícióit. Jelentős siker, hogy az MKB Bank 2017 júniusában 35 MFB Pont kialakítására és üzemeltetésére kötött közvetítői szerződést a Magyar Fejlesztési Bankkal.

Az MKB Bank célja továbbra is az, hogy rövid időn belül Magyarország egyik meghatározó univerzális bankjává váljon. A 2016-ban és 2017-ben elért eredmények ehhez biztató alapot jelentenek és alátámasztják, hogy a bank dinamikus fejlődési pályán van, képes a megújulásra és a folyamatos növekedésre.

Ezt olvasta már?

Szerény mértében nőtt a gazdasági teljesítmény »