Széttépték, de így is marad?

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Lélegzethez jutottak pénteken a világ részvényindexei, de egyáltalán nem biztos, hogy a koronavírus okozta pánikot ezzel magunk mögött tudhatjuk.

1985 pontos emelkedés a DOW 30 indexben.

Ez sem lett egy hagyományos péntek. Először emelkedés majd lecsorgás jellemezte az amerikai mutatókat. Aztán jött végre Trump elnök és miközben kihirdette az amerikai szükségállapotot, számos gazdaság-ösztönző döntést is bejelentett, többek között az olaj vásárlás hatósági elindítását, a gazdaság élénkítését, 50 Mrd dolláros korona-csomagot.

Megkésve, de elkezdődnek a világban az állami beavatkozások a gazdaság területén is. Mindennek köszönhetően pénteken 1985 pontot emelkedett a DOW 30 ipari index, 673 ponttal került feljebb a NASDAQ technológiai mutató, valamint az SP 500 index értéke 230 pontot ralizott. Mind a három amerikai index körülbelül 9,3 százalékos történelminek mondható emelkedést könyvelhetett el a hét utolsó kereskedési napján.

Nincs azonban semmi biztosíték arra, hogy a befektetői öröm hosszabban kitartana, a neheze még csak most kezdődhet a koronavírus világjárványnak.

Az óvatosság indokolt, mindenkinek tanácsos hosszasan mérlegelnie befektetési döntéseit!

Ezt olvasta már?

Hova szakadtak a részvényárak a BÉT-en és hol állunk most? »