Támaszai felé fordult a DAX - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Egy csökkenő háromszög kezd kirajzolódni a német index napos grafikonján, melynek letörésével erősödhet meg a lefelé mutató irány.

1 órás

Fordulatot vett a keddi kereskedésben a DAX árfolyama, 12500 alól fordult le és kezdett lendületes gyengülésbe. Az esést a korábban átlépett csökkenő trendvonal fogta meg, ezt tesztelte vissza 12100 fölött az index. A 12000-es lélektani szint így egyelőre nem került nyomás alá, de ennek ellenére sem kifejezetten megnyugtató még a rövidtávú technikai kép. A megelőző napok mérsékelt emelkedésével hangsúlyosabb ellenállásokat nem tudott átlépni az árfolyam, a támaszok felé visszafordulva pedig ismét inkább a 12000-es zóna miatt lehet aggódni. Emelkedés esetén a 12600-as szinten találunk érdemi ellenállási szintet.

Támasz: 12000

Ellenállás: 12600

 

Napi

Nagyot esett a keddi kereskedésben a német index, egy csökkenő háromszög alakzat kezdett kialakulni a tegnapi fordulással a grafikonon. Ebből kilépve nyerhetne némi lendületet az árfolyam, megcélozva az ellenállásokat. A rossz hír, hogy nem ez a papírforma, a jelenlegi felállásban az alakzat inkább trenderősítő lehet. Természetesen ehhez a 12000-es lélektani szint megerősített letörésére lesz szükség. A folytatásban tehát érdemes a háromszögből érkező kilépésre figyelni.

Támasz: 12000

Ellenállás: 12450 (háromszög); 12715 (MA 200)

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Nem volt mindenki happy New Yorkban-ban »