-->

Te melyik Trader típus táborát erősíted?

| olvasási idő: kb. 2 perc

Különböző kategóriák léteznek (vagy akár nevezhetjük szinteknek) az online kereskedők körében. Egy Trader életútja nem mindig úgy zajlik, mint egy hierarchikus rendszerben működő multinál, ahol a gyakornok idővel feketeöves account, "píár" vagy projekt managerré avanzsál. (x)

Az online kereskedők tapasztalhatnak mélypontokat vagy újabb és újabb csúcsokat, függetlenül attól, hogy a karrierjük elején vagy öreg rókaként igyekeznek teljesíteni. Sőt, a leggyakoribb, amikor a kezdeti sikerek (vagy kezdő szerencse) után a kereskedők számlakivonatának görbéje leginkább egy pénztárcáját éppen leejtő púpos ember mintájára rajzolódik. De miért van ez?

A Traderek ritkán ismerik fel azt a pillanatot, hogy segítségre van szükségük. Ezzel nem is lenne baj, hiszen ez egy önálló szakma. Viszont, van egy pont, ami után érdemes elgondolkoznunk, hogy biztosan van-e elég tudásunk ahhoz, hogy minden problémát magunk oldjunk meg. A legtöbben az ignorálást választják, míg nem jön a következő nagy csalódás, ami akár a számlájukba kerülhet.

Most végig megyünk a leggyakoribb kereskedői típusokon, akiknek érdemes elgondolkozniuk, hogy egy mentor vagy tapasztalt Trader segítségét kérjék, akár az április 27-én tartandó Tőzsde napon.

A ralli versenyző: mindenre lő, ami mozog. Nagy szemekkel figyeli a chartokat, mindenben jelet lát és sietve eszi meg a vacsoráját, hogy nehogy elszalasszon egy lehetőséget. Állandóan kattog és folyton az az érzése, hogy kimarad valamiből, ha egy pillanatra is kikapcsol.

A halogató: mottója a „ráérünk még belépni” és mindig 3 gyertyával később lép be, mint kellene. Ő az, aki folyton csak nézi az éppen elhaladó vonatot és kívülállóként követi a saját „majdnem”-ekből álló döntéseit.

Az utólag nagyon okos: „ha itt beléptem volna, ma már a Riviérán nyaralnék”. Mindenhol ott van, utólag szépen összerakja a legfontosabb jeleket, motivált, csak az a „volna ne lett volna”.

A demo cézár: irdatlan vagyonokat keresett már a gazdálkodj okosan papírpénzekkel és gyönyörű képzeletbeli házat is berendezett már. Az egyetlen probléma, hogy mindezt folyamatosan hamis környezetben gyakorolja.

Az örök álmodozó: Ő az, aki minden jövő hónapban belefog és az összes holnap végén a „majd holnap”  lesz a tanulság.

És végül, a sikeres Trader: aki ezeket folyamatokat már szinte mind végig járta. Tudja, hogy a tőzsdén a pillanatok nem tartanak örökké és akár a hezitálással, akár az elhamarkodott be- és kilépésekkel is el lehet rontani egy adott lehetőséget. Megfontoltan és átgondoltan kezeli a kockázatokat, tisztában van a tőzsde működésének hátterével.

Ha úgy érzed megragadtál valamelyik szinten, vagy szeretnéd átugrani ezeket az állomásokat, a Tőzsde napon arról is szó lesz, hogyan kerüld el a hamis jeleket, hogyan nyúlj egy grafikonhoz, és hogyan mérlegeld a kockázatokat. Emellett végre TABUK nélkül megismerheted a brókercégek belső működését.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

2018. március 26. - Győr

2018. április 6. – Pécs

2018. április 27. - Budapest

2018. május 3.- Kecskemét

2018. május 11. – Debrecen

2018. június 8. - Sopron

Jelentkezz minél előbb, mert gyorsan telnek a helyek!

Ezt olvasta már?

Újabb perben született kedvező ítélet az ENEFI számára »