-->

Tech-cégek, amelyek felforgathatják a Wall Streetet

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

2016 elég lapos volt az IPO-k tekintetében, a befektetők azonban idén ennél nagyobb dobásokra számítanak - áll a Business Insider cikkében.

Vannak olyan startupok, mint az AppDynamics és a Snapchat, akik már be is nyújtották igényüket, hogy a nyilvánosság elé állhassanak. Még sokan mások is kiléphetnek a fénybe, követve őket.

Íme azok a tech startupok, akik nagy valószínűséggel betörnek a nyilvános piacra egy IPO-val.

AppDynamics

December 28-án adta be a papírokat, hogy idén a tőzsdéra léphessen. A cég az alkalmazások teljesítményének ellenőrzése terén szerzett magának nevet. A hatalmas és bonyolult szoftver applikációkat vizsgálják meg, és visszajelzést adnak a vállalatoknak az app viselkedéséről.

Arra használják a céget, hogy megoldja az app problémáit, és hogy a cégek betekintést nyerjenek, hogy a vásárlók mire használják az alkalmazást.

Az AppDynamics 10 millió dolláros eredményre hajt, és a Nasdaqra akar bekerülni APPD ticker alatt.

Snap Inc.

A Snap IPO-ját már a Facebookéhoz hasonlítgatják. Valószínű, hogy tőzsdérea lép, a cég már kiválasztotta a Morgan Stanley-t és a Goldman Sachst bankjának. Novemberben a Snapchat anyavállalata is benyújtotta a papírokat egy IPO-hoz, ami valószínűleg márciusban meg is fog történni.

HotelTonight

A HotelTonight 2016-ban változtatott stratégiáján, és elbocsátotta a személyzet 20 százalékát, miután milliókat égetett el havonta. Most már a cég nyereséges, és a vezérigazgató egy másik célt is kitűzött: egy IPO-t. Sam Shank vezérigazgató azt mondta, hogy a nyilvános piacra akarja vinni a céget 2017 végén.

Spotify

A zenei streaming szolgáltató már évek óta az IPO-pletykák középpontjában áll, de idén végre meg is lépheti a dolgot. Júliusban a Bloomberg egy olyan fülest kapott, miszerint a cég 2017 második felében léphet ki a részvénypiacra.

Azóta a cég igyekszik pontot tenni minden ügye végére, megerősítette az elnök és vezérigazgatói posztokat, áthelyezte pénzügyeit New Yorkba, és lezárta üzletét a SoundClouddal.

Forrás: flickr, downloadsource.fr

Qualtrics

Benne van a top öt startupban, ami valószínűleg meglépi az IPO-t idén. A milliárd dolláros startup egyre közelebb van egy IPO-hoz. A források is megerősítették, hogy a cég határozottan halad efelé.

Cloudera

Áprilisban a vezérigazgató, Tom Reilly azt mondta a Forbesnak, hogy a vállalat mindenképp a tőzsdére akar lépni.

„Megfelelő méretű cég vagyunk ma ahhoz, hogy meglépjünk egy IPO-t. És elég jól működik a cég ahhoz, hogy jól működő nyilvános vállalat legyünk” – mondta az igazgató.

A Cloudera már évek óta suttog egy IPO-ról. A céghez közeli források szerint a 2017-es IPO mindaddig terítéken maradhat, amíg a piaci feltételek a cég javát szolgálják.

Dropbox

Ahogy a Cloudera, úgy a Dropbox is már a partvonalon vár, mivel a piac nem bánt túl jól a versenytársakkal. Ez idén megváltozhat.

Egyes források szerint a vállalat megbeszéléseket folytatott bankárokkal egy várható kibocsátásról. Mégis a vezérigazgató szerint nem fognak sietni.

„A cég rugalmas annyira, hogy akkor menjünk a nyilvánosság elé, amikor az időzítés nekünk is jó” – mondta Houston.

Blue Apron

Bár egyes cégközeli források szerint már egy ideje pletykálnak egy idei IPO-ról, úgy tűnik, egy ideig jegelik még a témát. A cég állítólag elhalasztotta a bankárok kiválasztását, miközben azon dolgozik, hogy javítson az üzleti eredményeken. Egy idei IPO azért még nem teljesen kizárt.

4IG 634 (-0,78 ) AKKO Invest 397 (-1,25 ) ALTEO 888 (-0,22 ) APPENINN 303 (-1,30 ) BIF 262 (-1,87 ) CIGPANNONIA 360 (-0,83 ) EHEP 1350 (-3,57 ) GSPARK 3470 (-0,57 ) MASTERPLAST 1320 (6,45 ) MOL 2062 (0,59 ) MTELEKOM 388 (-0,13 ) NUTEX 23 (0,65 ) OPUS 232 (-0,64 ) OTP 12000 (0,50 ) PANNERGY 738 (0,27 ) RABA 1010 (0,50 ) RICHTER 7200 (0,63 ) WABERERS 1095 (-2,23 )