Teljesen leírták Donald Trumpot a piacok

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nyakunkon az amerikai elnökválasztás és minden jel igencsak arra mutat, hogy Hillary Clinton az esélyes a győzelemre, a piac is ennek szcenáriónak örülne a legjobban. Hillary politikája inkább Obama-hoz fog húzni, míg Trump-nak nem is igazán ismerjük a programjait.

Erőteljes amerikai GDP

Két év óta a legnagyobb ütemben nőtt a harmadik negyedévben az Egyesült Államok bruttó hazai terméke. A washingtoni kereskedelmi minisztérium pénteken közölte, hogy július és szeptember között 2,9 százalékkal bővült a GDP a múlt év harmadik negyedéhez képest. Az export élénkülése és a készletek feltöltése ellensúlyozta a személyi fogyasztás növekedési ütemének lelassulását.

A Reuters által megkérdezett elemzők csupán 2,5 százalékot vártak. A második negyedévben csak 1,4 százalékkal nőtt a gazdaság.

Noha az amerikai tartalékbank főleg a munkaerőpiac és az infláció alakulását tartja szem előtt monetáris politikája alakításakor, a gazdasági növekedés felgyorsulása tovább növeli annak valószínűségét, hogy a Fed decemberben fölemeli az irányadó kamatot.

Trump és Hillary miatt nem plázázik Amerika?
Az elnökválasztás éve mindig tele van izgalommal és feszültséggel, amit elsősorban a bizonytalanság okoz, ez pedig komoly hatással lehet a gazdaságra. Mutatjuk is, hogyan.

Ezt olvasta már?

Az index szerint kitarthat a gazdasági növekedés »