Tesla újratöltve!

| olvasási idő: kb. 1 perc

Újra kedvező beszállási pont van kialakulóban a Tesla Motors részvényárfolyamában. Három hónapos rally után markánsabb korrekciós fázis vette kezdetét - mutattak rá a Solar Capital elemzői.

A 265-ös tetőről 4 hét leforgás alatt több mint 23 százalékot esett a papír értéke. A 200-as szint előtt 3 dollárral forduló jegyzés most ismét kezd magához térni és kiváló vételi pozíciók felvételére ad lehetőséget.

Korábban az árfolyamot gyakorta sorolták a túlértékelt kategóriába, nem véletlenül. Az elmúlt években árfolyama többször megduplázódott. A jelenlegi korrekciós szakasz azonban enyhülést hozott a túlfeszített áremelkedésben.

A vállalat növekedési kilátásairól eltérő vélemények születtek, de sokak szerint gyökeresen forgatja majd fel a szektor erőviszonyait. Az elektromos meghajtású autók gyártására szakosodott Tesla elmúlt 11 éve alatt igazi sikertörténetté nőtte ki magát. Az amerikai vállalat 2008-ban már Európában is bemutatkozott és egyből a figyelem középpontjába került. Az autógyártó elsősorban a német piacot szemelte ki magának, ahol 2013 végéig 25 márkakereskedést mellett 40-50 töltőállomást tervez létesíteni.

A világ legnagyobb autópiacán, Kínában január 22-én kezdte a „Model S” értékesítését. Itt növekvő kereslet ígérkezik az elektromos, csúcstechnológiás gépjárművekre. A vállalat terveiben további szalonok és szervizek nyitása is szerepel Ázsia-szerte.

Talán az Apple is szemet vetett a Tesla Motorsra! Ha felvásárlásról eddig nem is kerültek napvilágra információk Elon Musk, az autógyártó vezérigazgatója is megerősítette az egyeztetések hírét. Nem zárható ki a partnerség sem, mivel a Tesla által felépítendő gigagyárban olyan nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorokat gyártanak majd, amire az Apple-nek is szüksége lesz készülékeihez.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

632 pontos szakadás a DOW 30 ipari indexben »