Tíz éve senki nem csinált olyat, mint az Intel

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Hatalmas létszámleépítést jelentett be a cég a PC piac pangása miatt, de a Goldman Sachs is zárt már jobb időszakot.

Folytatódik a gyorsjelentési szezon, a párizsi Publicis Groupe pozitív meglepestést okozott, 2,9%-ot növekedett az árbevétele. A Goldman Sachs profitja közel a felére zsugorodott. Az Intel óriási leépítést jelentett be. - fejtette ki Varga Botond, az Equilor üzletkötője.

Ők jelentettek mostanában
A Johnson & Johnson a szakértők által vártnál némileg nagyobb első negyedéves, egyszeri tételek nélküli eredményről számolt be. Az első negyedévben 14,8 százalékkal 1,53 milliárd dollárra, részvényenként 98 centre csökkent a Philip Morris International adózott eredménye, elsősorban annak hatására, hogy kevesebb cigarettát értékesített - közölte az amerikai központú dohányipari konszern kedden. A negyedik egymást követő negyedévben csökkent a Goldman Sachs (GS) adózott eredménye a március végével záródott három hónapban, mert a piaci bizonytalanságok befolyásolták a bank kötvénykereskedését és befektetési üzletágát.

Merész pletykák Draghiról

Mario Draghi után német bankárt akar látni az Európai Központi Bank élén a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) több politikusa, akik szerint Draghi politikája megtépázta az euróövezeti jegybank hitelességét.

Az olasz Mario Draghi nyolcéves elnöki mandátuma 2019 októberében jár le. Németországban egyre erősebb támadások érik Draghit és az EKB-t a túlzottan lazának ítélt monetáris politika miatt.

Nagy gondban lehet az Intel

A március végével záródott három hónapban az Intel forgalma 7 százalékkal, 13,7 milliárd dollárra emelkedett. A cég 14 milliárd dollárt (plusz-mínusz 500 millió dollárt), elemzők 13,83 milliárd dollárt vártak.

A folyó második negyedévre az Intel 13,5 milliárd dollár (plusz-mínusz 500 millió dollár) forgalomra számít, az elemzők pedig 14,16 milliárd dollárt vártak eddig. Az első negyedévben az Intel 2,05 milliárd dollár, részvényenként 42 cent profitot ért el, ami felülmúlta az egy évvel korábbi 1,99 milliárd dollár, részvényarányosan 41 cent adózott eredményt. Az egyszeri tételek nélküli egy részvényre kivetített profit 54 cent lett, elemzők 48 centet vártak.

Ezt olvasta már?

Kétezer ember rug fenékbe a Brose »