Tíz kereskedési tipp kezdő daytradereknek és skalpereknek

| olvasási idő: kb. 2 perc

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és ad el a kis árfolyammozgásokat kihasználva, és így próbál nyereséget realizálni. Helyes stratégiával jövedelmező lehet a módszer, de ha nem tartunk be néhány alapvető szabályt, könnyen veszteség lehet a vége. Nézzünk néhány tippet, ami segíthet a kezdőknek sikeres daytraderré és skalp kereskedővé válni! (x)

1. A tudás hatalom

Az alapvető kereskedési ismeretek mellett a legfrissebb tőzsdei eseményekre és hírekre is figyelni kell, például a Federal Reserve (Fed) alapkamatának változására, gazdasági kilátásokra, előrejelzésekre stb. Mielőtt kereskedni kezdünk, készüljünk fel rá! Válasszuk ki azokat a részvényeket, devizákat és tőzsdei termékeket, amelyekkel kereskedni akarunk! Ezután vizsgáljuk meg az adott szektort, vállalatot, országot! Keressünk megbízható gazdasági, üzleti lapokat és pénzügyi/tőzsde oktatásokat. Ezt a skalp és napon belüli kereskedés webináriumot például Hideg Zoltán tartja, akinek több, mint 20 éves tapasztalata van a tőzsdén! Ráadásul ez most egy ingyenes alkalom lesz, úgyhogy érdemes lecsapni a helyekre!

2. Az összeg beállítása

El kell dönteni, hogy mekkora összeggel akarunk kereskedni. Ugyanakkor nem szabad a teljes kereskedésre szánt tőkét feltenni. Sok sikeres daytrader a tőke 1-2 százalékával kereskedik aktívan. Például, ha van egy tízezer dolláros számlánk, és annak az 1-2 százalékát kockáztatjuk, akkor a veszteség maximum 100-200 dollár lehet.

3. Ne foglalkozz az idővel!

A daytrading időigényes műfaj. Ha csak 1-2 órád van erre, akkor ezt nem Neked találták ki. A kereskedési folyamat megköveteli az aktív részvételt, az odafigyelést. Egy-egy hír vagy esemény gyorsan változtat a piac irányán, de ebben a lehetőséget is látni kell!

>>FOGLALD LE A HELYED A SKALP ÉS DAYTRADE WEBINÁRIUMRA INGYEN!

4. Kicsivel indulj!

Kezdőknek ajánlott csak 1-2 termékre (részvényre, devizára, cfd-re) koncentrálni. Kevés termék esetén könnyebb nyomon követni a piaci változásokat és megtalálni a lehetőségeket.

5. Tartsd magad távol az ún. penny részvényektől!

A penny részvények általában 2 dollár alatti árfolyammal rendelkeznek. Sok esetben kis cégről van szó vagy olyan vállalatról, amelynek már jelentősen megkopott a fénye. A New York-i tőzsdén vagy az OTC (over the counter) piacon lehet velük kereskedni. Azonban hiába olcsó papírok, gyakran nem likvidek (alig van bennük forgalom) vagy csak csekély hozammal kecsegtetnek.

6. Helyes időzítés

A tőzsdei kereskedés indulásánál az első 15-20 percben sok ajánlat érkezik, és ez már árfolyammozgásokat is generál. Egy tapasztalt kereskedő ebből már lát irányokat, lehetőségeket, de egy kezdő ebben az időszakban sokat veszíthet. A kezdő kereskedők jobb, ha ekkor kivárnak, a középső órák kevésbé volatilisek. A zárás előtt aztán újra felpörög a piac, kezdőknek az sem ajánlott!

Hideg Zoltán számos belépőt fog ingyenes Skalp/daytrade webináriumán mutatni, hogy mind a kezdők mind a haladók eredményesen kereskedhessenek ezekkel stratégiákkal! Foglald le az ingyenes helyed minél előbb!

7. Limittel vagy piaci ajánlattal kereskedjünk?

A limit ajánlatnál a beadott megbízásnál meg kell jelölni egy árat, amelynél rosszabb áron az ügylet nem teljesíthető; vételnél tehát a legfeljebb a megjelölt áron, eladásnál legalább a megjelölt áron kell teljesíteni a megbízást. A piaci ajánlatnál nem kell árat megadni, a rendszerben bent lévő éppen legjobb ajánlattal párosul a megbízás. A limites ajánlat garantálja az árat, de a végrehajtást nem, viszont kezdők esetében biztosítja a kiszámíthatóságot.

8. Reális veszteségkép

Nem attól lesz sikeres kereskedő valaki, ha minden ügyleten nyereséget könyvelhet el (ilyen talán nincs is). A sikeres kereskedők többsége az ügyletek 50-60 százalékában realizál nyereséget, a többi veszteséges lesz. A lényeg, hogy a nyereség több legyen, mint a veszteség! Pont ezért fontos ellenőrizni a számlabeállításnál, hogy csak egy adott összeggel kereskedünk és nem a teljes tőkével, és pontosan be vannak állítva a belépési és kilépési feltételek.

>>FOGLALD LE A HELYED A SKALP ÉS DAYTRADE WEBINÁRIUMRA INGYEN!

9. Maradj nyugodt!

A napi kereskedés gyakran próbára teszi az idegrendszert. Meg kell tanulni higgadt, logikus döntéseket hozni az érzelmi irányítottság helyett. Ne a mohóság vagy a rettegés diktáljon! Most talán azt kérdezed, honnan vagy kitől tanulhatod meg mindezt. Csakis tapasztalt kereskedőktől, akik már számtalan pozíciót nyitottak és zártak!

10. Tartsd magad a tervhez!

A sikeres kereskedők gyorsan reagálnak, de nem gondolkodnak gyorsan, mert nem kell nekik. Előre kigondolt stratégiával állnak neki a kereskedésnek, és van tervük az egyes kimenetelekre. Fontos, hogy tartsd a képletet, amit kidolgoztál magadnak, és ne a nyereség után loholj! Ezt foglalja össze egy mottó, amit a daytraderek már ismernek: Tervezd meg a kereskedést, majd kereskedj a terv szerint!

>>FOGLALD LE A HELYED A SKALP ÉS DAYTRADE WEBINÁRIUMRA INGYEN!

Kockázati figyelmeztetése: A Forex és CFD kereskedés magas kockázatot hordoz magában és nem megfelelő minden befektető számára. A bemutatott információk nem tekinthetők ajánlatnak, javaslatnak vagy ösztönzőnek a vételre vagy eladásra. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoznál, kérj tanácsot egy független pénzügyi tanácsadótól, aki biztosítja számodra, hogy érted a fennálló kockázatokat. Olvass többet a www.admiralmarkets.hu weboldalon.

Ezt olvasta már?

Kereskedés volatilis piacon - tippek »

4IG 1800 (-2,70 ) ALTEO 690 (3,76 ) ALTERA 890 (0,56 ) ANY 1300 (0,78 ) APPENINN 462 (0,11 ) Duna House A 3800 (2,70 ) EHEP 640 (5,79 ) ELMU 27200 (0,74 ) ENEFI 205 (1,49 ) ESTMEDIA 130 (-1,15 ) FORRAS/OE 1070 (3,88 ) FUTURAQUA 42 (-2,33 ) GSPARK 3530 (0,28 ) KONZUM 226 (-1,31 ) KPACK 4660 (-8,63 ) MASTERPLAST 635 (-1,55 ) MOL 3146 (1,61 ) MTELEKOM 448 (-0,55 ) NORDTELEKOM 33 (-1,76 ) NUTEX 34 (-4,74 ) OPUS 504 (-0,40 ) OTP 11760 (-0,68 ) OTT1 209 (-2,34 ) PANNERGY 652 (-2,40 ) PLOTINUS 9000 (8,43 ) RABA 1250 (1,63 ) RICHTER 5470 (0,18 ) SET Group 261 (4,82 ) TAKAREK 709 (1,14 ) WABERERS 2390 (1,70 ) ZWACK 17000 (1,19 )