Tíz kereskedési tipp kezdő daytradereknek és skalpereknek

| olvasási idő: kb. 2 perc

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és ad el a kis árfolyammozgásokat kihasználva, és így próbál nyereséget realizálni. Helyes stratégiával jövedelmező lehet a módszer, de ha nem tartunk be néhány alapvető szabályt, könnyen veszteség lehet a vége. Nézzünk néhány tippet, ami segíthet a kezdőknek sikeres daytraderré és skalp kereskedővé válni! (x)

1. A tudás hatalom

Az alapvető kereskedési ismeretek mellett a legfrissebb tőzsdei eseményekre és hírekre is figyelni kell, például a Federal Reserve (Fed) alapkamatának változására, gazdasági kilátásokra, előrejelzésekre stb. Mielőtt kereskedni kezdünk, készüljünk fel rá! Válasszuk ki azokat a részvényeket, devizákat és tőzsdei termékeket, amelyekkel kereskedni akarunk! Ezután vizsgáljuk meg az adott szektort, vállalatot, országot! Keressünk megbízható gazdasági, üzleti lapokat és pénzügyi/tőzsde oktatásokat. Ezt a skalp és napon belüli kereskedés webináriumot például Hideg Zoltán tartja, akinek több, mint 20 éves tapasztalata van a tőzsdén! Ráadásul ez most egy ingyenes alkalom lesz, úgyhogy érdemes lecsapni a helyekre!

2. Az összeg beállítása

El kell dönteni, hogy mekkora összeggel akarunk kereskedni. Ugyanakkor nem szabad a teljes kereskedésre szánt tőkét feltenni. Sok sikeres daytrader a tőke 1-2 százalékával kereskedik aktívan. Például, ha van egy tízezer dolláros számlánk, és annak az 1-2 százalékát kockáztatjuk, akkor a veszteség maximum 100-200 dollár lehet.

3. Ne foglalkozz az idővel!

A daytrading időigényes műfaj. Ha csak 1-2 órád van erre, akkor ezt nem Neked találták ki. A kereskedési folyamat megköveteli az aktív részvételt, az odafigyelést. Egy-egy hír vagy esemény gyorsan változtat a piac irányán, de ebben a lehetőséget is látni kell!

>>FOGLALD LE A HELYED A SKALP ÉS DAYTRADE WEBINÁRIUMRA INGYEN!

4. Kicsivel indulj!

Kezdőknek ajánlott csak 1-2 termékre (részvényre, devizára, cfd-re) koncentrálni. Kevés termék esetén könnyebb nyomon követni a piaci változásokat és megtalálni a lehetőségeket.

5. Tartsd magad távol az ún. penny részvényektől!

A penny részvények általában 2 dollár alatti árfolyammal rendelkeznek. Sok esetben kis cégről van szó vagy olyan vállalatról, amelynek már jelentősen megkopott a fénye. A New York-i tőzsdén vagy az OTC (over the counter) piacon lehet velük kereskedni. Azonban hiába olcsó papírok, gyakran nem likvidek (alig van bennük forgalom) vagy csak csekély hozammal kecsegtetnek.

6. Helyes időzítés

A tőzsdei kereskedés indulásánál az első 15-20 percben sok ajánlat érkezik, és ez már árfolyammozgásokat is generál. Egy tapasztalt kereskedő ebből már lát irányokat, lehetőségeket, de egy kezdő ebben az időszakban sokat veszíthet. A kezdő kereskedők jobb, ha ekkor kivárnak, a középső órák kevésbé volatilisek. A zárás előtt aztán újra felpörög a piac, kezdőknek az sem ajánlott!

Hideg Zoltán számos belépőt fog ingyenes Skalp/daytrade webináriumán mutatni, hogy mind a kezdők mind a haladók eredményesen kereskedhessenek ezekkel stratégiákkal! Foglald le az ingyenes helyed minél előbb!

7. Limittel vagy piaci ajánlattal kereskedjünk?

A limit ajánlatnál a beadott megbízásnál meg kell jelölni egy árat, amelynél rosszabb áron az ügylet nem teljesíthető; vételnél tehát a legfeljebb a megjelölt áron, eladásnál legalább a megjelölt áron kell teljesíteni a megbízást. A piaci ajánlatnál nem kell árat megadni, a rendszerben bent lévő éppen legjobb ajánlattal párosul a megbízás. A limites ajánlat garantálja az árat, de a végrehajtást nem, viszont kezdők esetében biztosítja a kiszámíthatóságot.

8. Reális veszteségkép

Nem attól lesz sikeres kereskedő valaki, ha minden ügyleten nyereséget könyvelhet el (ilyen talán nincs is). A sikeres kereskedők többsége az ügyletek 50-60 százalékában realizál nyereséget, a többi veszteséges lesz. A lényeg, hogy a nyereség több legyen, mint a veszteség! Pont ezért fontos ellenőrizni a számlabeállításnál, hogy csak egy adott összeggel kereskedünk és nem a teljes tőkével, és pontosan be vannak állítva a belépési és kilépési feltételek.

>>FOGLALD LE A HELYED A SKALP ÉS DAYTRADE WEBINÁRIUMRA INGYEN!

9. Maradj nyugodt!

A napi kereskedés gyakran próbára teszi az idegrendszert. Meg kell tanulni higgadt, logikus döntéseket hozni az érzelmi irányítottság helyett. Ne a mohóság vagy a rettegés diktáljon! Most talán azt kérdezed, honnan vagy kitől tanulhatod meg mindezt. Csakis tapasztalt kereskedőktől, akik már számtalan pozíciót nyitottak és zártak!

10. Tartsd magad a tervhez!

A sikeres kereskedők gyorsan reagálnak, de nem gondolkodnak gyorsan, mert nem kell nekik. Előre kigondolt stratégiával állnak neki a kereskedésnek, és van tervük az egyes kimenetelekre. Fontos, hogy tartsd a képletet, amit kidolgoztál magadnak, és ne a nyereség után loholj! Ezt foglalja össze egy mottó, amit a daytraderek már ismernek: Tervezd meg a kereskedést, majd kereskedj a terv szerint!

>>FOGLALD LE A HELYED A SKALP ÉS DAYTRADE WEBINÁRIUMRA INGYEN!

Kockázati figyelmeztetése: A Forex és CFD kereskedés magas kockázatot hordoz magában és nem megfelelő minden befektető számára. A bemutatott információk nem tekinthetők ajánlatnak, javaslatnak vagy ösztönzőnek a vételre vagy eladásra. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hoznál, kérj tanácsot egy független pénzügyi tanácsadótól, aki biztosítja számodra, hogy érted a fennálló kockázatokat. Olvass többet a www.admiralmarkets.hu weboldalon.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

Ezt olvasta már?

Jó a hangulat Európában »