Több, mint félmilliárd a Duna House nyeresége

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Duna House cégcsoport árbevétele 2018. második negyedévében 1,92 milliárd forintot tett ki, ami éves szinten 57 százalékos növekedés, az adózott eredménye 533 millió forint volt, 85 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az árbevétel növekedéséhez hozzájárult, hogy tovább erősödött a cégcsoport ingatlan-, és hiteltevékenysége Magyarországon és Lengyelországban egyaránt. A cégcsoport pénzügyi műveletek és adófizetés előtti működési eredménye 623,21 millió forint volt az idei második negyedévben, ami 370,22 millió forinttal magasabb a 2017. második negyedéves eredményénél, ez 146 százalékos éves növekedés.

A cég az MTI-vel közölte: az eredménynövekedés főbb komponensei között szerepel az, hogy az ingatlanbefektetések hozzájárulása a működési eredményhez 336 millió forinttal nőtt, elsősorban a Reviczky Liget lakásai 22 százalékának átadása következtében. A lakások 92 százalékát értékesítették és egyúttal át is adták 2018. június 30-ig. Tovább javította az eredményt, hogy a cégcsoport befektetési ingatlanjainak piaci értéke 91 millió forinttal emelkedett a második negyedév során, a cégcsoport emellett 52 millió forint nyereséget realizált a Zsinór utcai ingatlanfejlesztési projekt értékesítéséből. A kapcsolódó szolgáltatásokat összefogó szegmens 45 millió forinttal növelte árbevételét, éves szinten 64 százalékkal, így a működési eredményhez való hozzájárulása megháromszorozódott. A közzététel időpontjában a Duna House Lakásalap egy éves hozama nettó 10,0 százalék, nettó eszközértéke pedig meghaladta a 2,9 milliárd forintot. a

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Egyre több lakás cserél gazdát a Duna House szerint »