Tőkét emelt a Masterplast

| forrás:
mtieco
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Masterplast Nyrt. igazgatósága november 5-én a társaság alaptőkéjének több mint 1 374 296 100 forintra emeléséről döntött 527 246 darab új, 100 forint névértékű és 550 forint kibocsátási értékű törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával - jelentette be a társaság hétfőn, a BÉT honlapján.

Az alaptőke felemelésére a közlemény szerint apport, vagyis nem pénzbeli hozzájárulás ellenében került sor, a hosszú távú leányvállalati részesedés-konverziós programmal összefüggésben. A nem pénzbeli hozzájárulást Masterplast-leánycégek üzletrészei képezik. Az alaptőke felemelésével és az üzletrészek társaságra történő átruházásával a Masterplast Nyrt. Masterplast Gyártó és Kereskedelmi Kft.-ben meglévő 95 százalékos részesedése 100 százalékra, a Masterplast YU-ban meglévő 85 százalékos részesedése 100 százalékra, a Masterplast Ukrajna TOV-ban meglévő 80 százalékos részesedése 90 százalékra, valamint a Masterfoam Kft.-ben meglévő 75 százalékos részesedése 85 százalékra nő.

Az apportot szolgáltató személyek kötelezettséget vállaltak a részvények átvételére, s az átvenni vállalt részvények ellenértékét az üzletrész átruházási szerződésekben korlátozástól mentesen a társaság tulajdonába adták, az alaptőke-emelés így megvalósult - közölte a társaság. Az apportot szolgáltató személyek közül az alaptőke-emelés cégbejegyzését és a részvények keletkeztetését követően - a korábbi részvénytulajdonokat is figyelembe véve - Bunford Tivadar, a Masterplast YU ügyvezetője, a Masterplast Nyrt. dél-európai régióigazgatója összesen 451 987 darab törzsrészvény tulajdonosává válik. Továbbá Borosh Stepan, a Masterplast Ukrajna TOV. ügyvezetője 145 776 darab, Balogh Róbert, a Masterplast Nyrt. nemzetközi beszerzési és export igazgatója, a Masterfoam Kft. tagja 91 489 darab Masterplast törzsrészvény tulajdonosa lesz. Az alaptőke felemelése következtében Tibor Dávid elnök-vezérigazgató Masterplast Nyrt.-ben lévő részesedésének mértéke – változatlan részvény-darabszám mellett – 41,59-ről 39,997 százalékra, Ács Balázs alelnöké pedig 32,51-ről 31,26 százalékra csökken.