Tokió kihagyta az álmos hétkezdést

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó börzék pluszban álltak. A tokiói tőzsde zárva volt.

Amerikában további kamatemelés várható

Elemzők szerint különösen az a pénteken ismertetett amerikai adat befolyásolta hétfőn az ázsiai tőzsdéket, hogy decemberben több éve legnagyobb mértékben nőttek a bérek.

Ez növeli annak a valószínűségét, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tovább emeli az alapkamatot.

Csendes napot zártak

Az átlagosnál kisebb volt a hétfői forgalom az ázsiai tőzsdéken. Kereskedők szerint érzékelhető volt, hogy hétfőn nem volt kereskedés a térség vezető tőzsdéjén, Tokióban, nemzeti ünnep miatt.

A már bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,32 százalékkal gyengült pénteki záróértékéhez képest, miközben az ausztrál tőzsdemutató 0,90 százalékkal erősödött. A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,26 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe 0,38 százalék, a szöuli Kospi pedig 0,13 százalék erősödést jelzett.

Közép-európai idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 26 cent (0,46 százalék) csökkenéssel 56,84 dolláron állt.

Így alakult a pénteki zárás a világban

Enyhe pluszban zárt a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók többsége pénteken. A hazai index újabb történelmi rekordot állított be.

Növekedéssel zártak pénteken a New York-i tőzsde irányadó mutatói.

Ezt olvasta már?

Hova szakadtak a részvényárak a BÉT-en és hol állunk most? »