Tovább tart a MOL támasza - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Harmadik napja állja a sarat a 17000-es lélektani támasz az olajvállalat árfolyamánál. A fölfelé fordulás szándéka még hiányzik, de a kitörési szint fölött bizakodóak maradhatunk a folytatásban is.

15 perces

Maradt az elmúlt napok 200 forintos zónájában a MOL árfolyama, a 17200-as akadályt tudta feszegetni napközben, de tartósan nem tudott fölé kerülni, zárásra pedig visszaesett a lélektani szint közelébe 17065-höz. 17000 így nem került érintésre a tegnapi kereskedés folyamán, és bár az árfolyam lerántása a nap végén nem fest jól, 17000 eleséséig meglehet az esélye a fölfelé fordulásra a papírnak, ha fölfelé tud kimozdulni a konszolidációs zónából. Ezzel újra a lokális csúcs lehetne megcélozható a későbbiekben. Mérsékelt erejű ellenállások rövidtávon 17400 és 17600, melyekre fél szemmel érdemes lehet figyelni egy felpattanás esetén. 17000 alatt romolhat tovább az összkép és vehető célba a kitörési szint 16700-nál.

Napi

Visszaeső forgalom mellett tartotta magát az olajvállalat árfolyama tegnap, 17000 maradhat azonban a középpontban a folytatásban is. Jelenleg nem látszik a szint felszabadulása, így továbbra is joggal lehet aggódni a letöréséért, különösen az olajszektor problémáinak tükrében. Várja azért még az árfolyamot egy 50 napos mozgóátlag és egy emelkedő trendvonal a kitörési szint körül, melyek még mankót jelenthetnek, de összességében aggasztó a rövidtávú technikai kép. Az MACD a lefelé keresztezés után tovább folytatta az útját a bearish irányba, közeledve a középvonalához. A hamarosan érkező gyorsjelentés is megkeverheti a lapokat, ráadásul alaposan összeszűkült Bollingerek közül folytatódik a kereskedés, így elég jó esély van egy nagyobb elmozdulásra legkésőbb a jövő hét elején.

Heti

Erőteljesen megtorpant a MOL árfolyama ezen a héten, a fölső Bollingert nem tudta tovább feszegetni, így ezen a héten is kérdéses lehet a 17700 fölé emelkedés. Az RSI is csak most kezd kiérni a túlvett zónából, a jelenlegi összkép mellett 17000 visszatesztjével nem lenne különösebb gond, további teret adna az indikátorok konszolidációjához és újult erővel indulhat a lélektani szint környékéről fölfelé. Tehát beleférhet további lecsorgás ezen a héten is az olajvállalat árfolyama számára, a 16700-17000-es zóna letörése már erősebb bearish jelzést hozna.

Ezt olvasta már?

Már megint mit csinál a forint? »