Tovább zuhant a Richter - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Péntek után hétfőn is jól elbántak a gyógyszergyártó árfolyamával a befektetők, fordulós jelzés hiányában vághatunk neki a keddi kereskedésnek is.

15 perces

A péntekinél is nagyobb forgalom mellett szakadt tovább a Richter árfolyama. A nap elején 6100-hoz tudott korrigálni, de hamar újra negatív irányba fordult a hangulat, 6000 forintos lélektani szintjét hátrahagyva zuhant az 5600-as szintig a papír. Itt ugyan megállt az esés, de nem tudott elemelkedni a szinttől az árfolyam, és végül a zárás is ide érkezett. Az erős túladott jelzés az RSI-nél indokolhat a tegnapihoz hasonló felpattanást a nap elején, de az eladói nyomás enyhülését nem tapasztalhattuk eddig, a jelenlegi hulló kés effektusba pedig fordulós jelzés hiányában nem feltétlen érdemes belevenni. Nem árthat tehát keresni a vételi jelzéseket a folytatásban, miután némileg stabilizálódni tud az árfolyam, addig azonban érdemes óvatosan kezelni a beszállókat.

Támasz: 5600

Ellenállás: 6000

Napi

Óriási forgalom mellett esett több, mint 6 százalékot a gyógyszergyártó árfolyama hétfőn, 5600 forinthoz. A kis híján napi minimumhoz érkező zárás alapján még kétségbe vonható, hogy vége az esésnek, nem látszott az eladói nyomás enyhülése a tegnapi nap egyik pontján sem. A 2015-ös trend kezdetétől húzott, soron következő Fibonacci szintek 5300 és 4800 forinthoz esnek. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy ebben a körben ide érkezünk, de ha marad hosszabb távon is a negatív irány, akkor ezek a szintek is előtérbe kerülhetnek. 4800 a Fibonacci nélkül is erős technikai zóna. Az erősen túladott jelzést mutató RSI még a hét folyamán vezethet némi felfelé korrigáláshoz, de összességében negatív napos grafikon mellett várhatjuk a folytatást.

Támasz: 5600; 5300

Ellenállás: 6000; 6400

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Ma van a nagy nap a Richternél. Ha jön a jelentés, akkor 1 órakor érkezik...

A fals kitörés után az alakzat alja felé folytatódhat a gyengülés a hazai...

Teljesült a hatodik Elliott hullám a gyógyszergyártó árfolyamánál.

Elesettnek nyilvánítható a 200 napos mozgóátlag a bankpapírnál.

Az esés utáni konszolidációt követően tovább mínuszok jöhetnek a távközlési...

A C hullám a 2700 forintos korábbi mélypont alá mutat az olajvállalat...

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Nem volt túl jó hete Budapestnek »