Túlszárnyalta a várakozásokat a Vodafone

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A piaci várakozásokat meghaladó bevétel-növekedésről számolt be az első pénzügyi negyedévre vonatkozóan a Vodafone.

A brit Vodafone mobil távközlési csoport szolgáltatási bevétele, összehasonlítható alapon, 2,2 százalékkal, 10,282 milliárd font-sterlingre emelkedett a júniussal zárt negyedévben, a cég pénzügyi éve első negyedében. A bevétel-növekedés meghaladta az 1,4-1,9 százalék közötti, átlagosan 1,5 százalékos elemzői várakozásokat.

A csoport bevétele Európában 0,8 százalékkal, 7,624 milliárd font-sterlingre, Európán kívül 7,9 százalékkal, 2,430 milliárd font-sterlingre emelkedett. Viszonylag jelentősebb növekedésre azonban Európán belül is volt példa: Olaszországban 3,2 százalékkal, Spanyolországban 1,6 százalékkal nőtt a szolgáltatási bevétel. Németországban azonban csak 0,6 százalékkal nőtt, míg Nagy-Britanniában 1,6 százalékkal visszaesett.

A Vodafone adatforgalmi szolgáltatása 63 százalékos növekedést ért el a negyedévben, 59 százalékosat Európában és 70 százalékosat Európán kívül. Abszolút értelemben a negyedévben fogalmazott adatmennyiség megfelelt a két évvel ezelőtti teljes éves forgalomnak - emeli ki a Vodafone beszámolója.

A Vodafone 4G szolgáltatását 83,5 millió ügyfél veszi igénybe, a közös vállalati partnerekkel együtt pedig 22 országban további 8,8 millió. A Vodafone részvénye 1,3 százalékkal erősödött pénteken a kereskedés első órájában a londoni tőzsdén.

Felemás számok a tengerentúlról
Az amerikai eBay, az internetes kereskedési felületet üzemeltető cég a vártnál nagyobb profitról és forgalomról számolt be a második negyedévről. Az amerikai General Electric (GE) második negyedéves bevétele 12 százalékkal csökkent egy év alatt  - derül ki a vállalat pénteken közölt adataiból.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Esés után erősödés, ez New York »