Új kedvencei vannak Buffett cégének

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Warren Buffett cégének portfóliója olyan részvényekkel gazdagodott, mint három nagyobb légitársaság az American, a Delta és a United Airlines, valamint vett Monsanto és Apple papírokat is. Az utóbbi cég felől érdekes hírek érkeztek - számolt be Medveczky Márton, senior elemző.

Az Apple lecserélheti kijelzőit egy kínai gyártó termékére. A cég a hírek szerint megbeszéléseket folytat a BOE Technology Grouppal, hogy a későbbiekben a Samsung helyett a kínai gyártó legyen az iPhone-ok kijelzőjének beszállítója.

A hír azért érdekes, mert ez lenne az első alkalom, hogy az iPhone kijelzőjét nem japán vagy dél-koreai gyártó szállítaná, nagy dicsőséget okozva ezzel a kínai cégnek. Az Apple-ben egyébként már 57 millió darab részvénye van Warren Buffet cégének, amely értéke körülbelül 7 milliárd dollár - írja összefoglalójában az Equilor.

Közzétette befektetéseit a Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway. A cég többek között további Monsanto és Apple részvényeket vásárolt, de több mint 2 milliárd dollárra emelte cégenként a repülőgéptársaságokra tett tétjeit is, többek között az American Airlines, a Delta és a United részvényeit vette. A bejelentés hatására a mind a három légitársaság részvényei emelkedtek.

Ezt olvasta már?

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés »