Újabb mezőn kezdi meg a termelést a MOL

| forrás:
mti / TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A MOL Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2016. november 21-én a Scolty & Crathes mezőn megindult a kitermelés - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Alacsony áron termelnek ki

A Scolty & Crathes mezőn a kitermelés csupán egy évvel az után indult meg november 21-én, hogy a mezőfejlesztési tervet elfogadták és a projekt megvalósítása végső jóváhagyásra került. A kivitelezés időben a tervezettnél korábban, míg a költségeket tekintve az előirányzottnál olcsóbban valósult meg. A fajlagos kitermelési költség várhatóan 15 dollár/hordó alatt alakul majd a csúcshozamú termelést biztosító kezdeti években.

Az EnQuest – a mező operátora és a MOL partnere – a projektben 50 százalékos részesedéssel rendelkezik, míg a maradék 50 százalék a MOL-csoport tulajdona. A mezőfejlesztésben szerződéses partnerként szintén részt vett a Stena Drilling, a Technip és a Petrofac.

A Scolty & Crathes volt az egyetlen tengeri, csak olajtermelést célzó projekt 2015-ben az Egyesült
Királyságban, amelynek mezőfejlesztési tervét 2015 folyamán jóváhagyták.  A Mol 2014 márciusában tette közzé, hogy lezárta az északi-tengeri akvizíciót, a Wintershall Norge AS-vel a korábban bejelentett részesedés-adásvételt.

Érdemes volt nyitni feléjük

Dr. Berislav Gaso a MOL-csoport Kutatás és Termelés üzletágának ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagy örömükre szolgál, hogy az északi tengeri Scolty & Crathes mezőn megindult a kitermelés. Szeretném megköszönni operátor partnerünknek, az EnQuest-nek, valamint az összes közreműködő félnek a projekt megvalósítása során nyújtott hozzájárulásukat."

Hozzátette, hogy jelentős eredményt értek el egy magas komplexitású projekt esetében. A kimagasló eredmény komoly erőfeszítés és kiváló együttműködés eredménye, egyben jó példa arra is, mit tudnak elérni, amikor az Egyesült Királyság gazdaságosan kitermelhető szénhidrogén vagyon maximális kihozatalát célzó stratégiájának elveit a gyakorlatba ültetik át.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Javuzlt a hangulat, kapaszkodott a mutató »