Újabb üzletet kötött a PannErgy

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A PannErgy Nyrt. pénteken megállapodást írt alá Gödöllő Város Önkormányzatával a Gödöllői Geotermia Zrt.-ben lévő 10 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlásáról - közölte az energiaipari cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tranzakciót követően a Gödöllői Geotermia Zrt. 100 százalékos tulajdonosa a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. lett. A PannErgy papírját pénteken tőzsdezáráskor 318 forinton jegyezték.

A cég a napokban nemcsak Gödöllő városával kötött üzletet, hanem a PannErgy leányvállalata, a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. (PEGE Zrt.) megállapodást kötött Csurgó város önkormányzatával is - adta hírül a Portfolio.hu internetes gazdasági hírportál. A megállapodás értelmében a PEGE Zrt. (mint többségi tulajdonos) megvásárolta a Csurgói Geotermia Zrt.-ben Csurgó város 10 százalékos részesedését.

A PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság, a BUX-kosár tagja, prémium kategóriába tartozó részvénykibocsátó - tudatja a cég honlapja. Ezen az is olvasható, hogy feladatuk: Európa legnagyobb aktív geotermális energiáját a lakosság és az ipar számára elérhetővé, felhasználhatóvá tegye a társaság.