Újdonság az Inviteltől

| forrás:
TF - információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az informatikai rendszer korszerűsítése vagy modernizálása ma már elsősorban nem pénz, hanem inkább szemlélet kérdése. Az Invitel felhő-alapú technológiájával beruházás nélkül, gyorsan, fix havi díj fejében juthatnak megbízható, biztonságos szerverekhez és szoftverekhez a vállalatok.

Az InviCloud elsősorban kis- és középvállalatok számára fejlesztett web alapú szerver szolgáltatás, mely teljesen egyedülálló a hazai piacon. Segítségével 5 egyszerű lépésben megadva a szükséges paramétereket, azonnal szerverhez juthatunk az Invitel-felhőben. Az új virtuális szerver kialakítása, a szoftverek telepítése teljesen automatikusan, emberi erőforrás bevonása nélkül történik és a megrendeléstől számított 10 percen belül már használatba is vehető a kifizetett szolgáltatás. Emellett nem kell költeni a szerverek üzemeltetésére, hűtésére, őrzésére és karbantartására sem, hiszen az Invitel mindezt átvállalja helyettünk.

„Az igazi felhő óriások már régóta itt vannak közöttünk, nap mint nap használjuk, mégis sokszor nem vesszük észre őket. Ilyen szolgáltatás például a Gmail, a YouTube, a Facebook vagy a Dropbox. Az InviCloud, amely még ha nem is számíthat több milliós felhasználói bázisra, úgy gondoljuk sikeres lesz, mégpedig elsősorban a hazai kis- és középvállalatok körében” – mondta el Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese az InviCloud kapcsán. „Az InviCloud egy zseniális megoldás, segítségével olyan könnyen és egyszerűen juthatunk szerverekhez, mintha csak pizzát rendelnénk az interneten. Mindehhez pedig magyar nyelvű környezet és helpdesk is jár. Az Invitel idei és következő éve is a felhő alapú szolgáltatásokról szól” – tette hozzá.

Az Invitel úgy látja, hogy a jövőben a cégek IT rendszere mind hasonló elven fog működni. Például többségben lesznek a havidíjért igénybe vehető szerver szolgáltatások is. Az eljárás egyszerű: ha egy cégnek – legyen bármekkora méretű – új szerverre van szüksége, akkor nem kell mást tennie, csak ellátogat az invicloud.hu honlapra és 5 egyszerű lépésben megadja a kívánt paramétereket. Az új virtuális szerver kialakítása, a szoftverek telepítése teljesen automatikusan történik, és a kifizetett szolgáltatás 10 percen belül használatba vehető. A megoldás rendkívül jól skálázható, a kapacitás bármikor szinte egy kattintással növelhető vagy csökkenthető, akár időszakosan is. A szolgáltatás egyik nagy előnye sok globális versenytárssal szemben, hogy magyar nyelvű, mint ahogy a hozzá kapcsolódó támogatás és a helpdesk is. A felhőben bérelt szoftver biztonságosan, az év 365 napján, napi 24 órában üzemel. Az InviCloud alapelve, hogy az ügyfél csak annyit fizessen, amennyit valóban használ. Ha bővül a cég, növelhető a kapacitás, de le is mondható a feleslegessé vált erőforrás. Ezek pedig olyan előnyök, melyeknek köszönhetően a hazai cégek is – követve a nemzetközi trendeket – egyre gyakrabban érdeklődnek a hoszting típusú felhő-alapú szolgáltatások iránt.

Informatikáról az üzlet nyelvén

Miközben a NASA már a Mars kutatásához is használ felhő alapú webes szolgáltatásokat egy nemrégen készült kutatásból az derült ki, hogy az amerikaiak 51%-a szerint az IT felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja. A megkérdezettek több mint fele gondolja úgy, hogy nem használt még felhő-alapú megoldást, miközben e csoport 95%-a valójában már régóta alkalmaz valamilyen felhőben működő e-mail vagy közösség szolgáltatást.

Magyarországon sem más a helyzet, az Invitel éppen ezért is érzi rendkívül fontosnak a piac és az ügyfelek edukálását. „Fontos, hogy a vállalatok üzleti vezetői is megértsék a felhőben, illetve az előfizethető informatikai megoldásokban rejlő előnyöket. Egyrészt azért, mert ezek a rugalmas, egyénre szabott, magas színvonalú üzleti infokommunikációs szolgáltatások jelentik a jövőben a versenyképességet, másrészt pedig sokat spórolhatnak egy-egy ilyen megoldással. Éppen ezért az InviCloud-ban rejlő előnyöket, bit/secundomok nélkül, az üzlet nyelvén kell elmondanunk az ügyfeleknek” – fogalmazott Zsembery György.