Újra támaszát tesztelte a DAX - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

12900 pontos támasza tartotta meg ismét a német indexet, de még nem szabadult fel a nyomás alól az árfolyam kritikus szintje.

1 órás

Alulmaradt 13200 pontos ellenállásával szemben a DAX árfolyama, nem tudott ismét nyomást helyezni erre az értékre, lefordulva pedig lendületes gyengülés közepette tért ismét vissza erős támaszszintjéhez a csütörtök reggeli kereskedésben. Innen ismét felfelé fordulás látszik a napon belüli kereskedésben, a 12900-as szint változatlanul kritikus támaszzóna. A tegnapi lefordulással még mindig ráhúzható az elmúlt egy hónapra egy fej-vállak alakzat, amire érdemes lehet figyelni, hiszen a nyakvonal letörésével jelentős tér jelölhető ki lefelé. Lefelé tehát 12900 a kulcsszint, míg felfelé 13200 jelent elsősorban kihívást, mielőtt a 13500-as szint szóba jöhetne.

Támasz: 12900

Ellenállás: 13200; 13500

Napi

50 napos mozgóátlagához ütötték vissza a német indexet a szerdai kereskedés végére, nem tudott már 13200 ponton átlépni az árfolyam. Csütörtök délelőtt a 12900-as támaszról láthattunk eddig napon belül fordulást, egyelőre tehát a legfontosabb szintek kitartanak az indexnél. A gyors lefordulás miatt érdemi változás nem tudott megérkezni az indikátorok jelzéseihez, az MACD-nél elmaradt a fordulat, és az RSi is hamar visszatért középvonala alá. Ha kitartanak a kezdeti mínuszok után elért pluszok a mai kereskedésben, akkor az így kapott kalapács gyertya még adhat okot bizakodásra rövidtávon, de megnyugvást a 13200-as szint szignifikáns átlépése okozna. 12900 alatt a 200 napos mozgóátlag lenne célozható 12500 alatt.

Támasz: 12900

Ellenállás: 13200

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Ma van a nagy nap a Richternél. Ha jön a jelentés, akkor 1 órakor érkezik...

A fals kitörés után az alakzat alja felé folytatódhat a gyengülés a hazai...

Teljesült a hatodik Elliott hullám a gyógyszergyártó árfolyamánál.

Elesettnek nyilvánítható a 200 napos mozgóátlag a bankpapírnál.

Az esés utáni konszolidációt követően tovább mínuszok jöhetnek a távközlési...

A C hullám a 2700 forintos korábbi mélypont alá mutat az olajvállalat...

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Pluszban kezdett Európa »