Változások jönnek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kormány átalakítja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rendszerét, újraszabályozza a foglalkoztatók ellenőrzését, támogatásának, minősítésének rendszerét - tájékoztatta a szociális államtitkárság szombaton az MTI-t.

Az államtitkárság közlése szerint az új akkreditációs és támogatási rendszer minden foglalkoztató számára egységes és egyszerűbb lesz. Mint kifejtették, a legfontosabb cél, hogy segítsék az emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatását, élethelyzetük javítását. Azok számára, akik nem vezethetők vissza a nyílt munkaerőpiacra, a tartós foglalkoztatást vezetik be, melynek célja "a munkavállaló egészségi állapotának, védett körülmények közötti, munkaviszonyban történő megőrzése és fejlesztése".

A kormány a megváltozott munkaképességűek támogatására - ezek között a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci integrációjának elősegítésére, rehabilitációjára, a foglalkoztatás segítésére, valamint közszolgálatot ellátó intézmények akadálymentesítésére - a költségvetési forrásokon túl az Új Széchenyi Tervben 2012 és 2014 között csaknem 30 milliárd forintot biztosít - olvasható az államtitkárság közleményében.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Lassan beérjük az uniós átlagot »