Van még szufla a Masterplastban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Masterplast Nyrt. 1,46 millió euró adózott eredményt ért el 2016 első fél évében, ami 18 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakitól, az idei második negyedévben azonban jelentősen javult a társaság eredményessége.

Tavalyhoz képest jobb az eredmény

Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat kedden közzétett, nemzetközi számviteli szabványok szerint (IFRS) készített, konszolidált tőzsdei jelentése szerint a második negyedévi adózott nyereség 1,45 millió euró volt, ami viszont 62 százalékkal jobb a tavalyi bázisnál.

A társaság féléves árbevétele a tavalyi szinten alakult, 37,87 millió eurót tett ki. A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 15 százalékkal 2,46 millió euróra nőtt.

Itthon még várni kell az intézkedések hatására

A társaság közleménye szerint az árbevételben legnagyobb súlyú magyar piacon a szigetelő anyagok értékesítésében még nem éreztetik hatásukat a kormány által meghozott lakáspiaci ösztönző intézkedések (csok, 5 százalékos áfa), azonban a várakozások szerint hosszabb távon ezek majd jelentősen javítják a magyar piac és a társaság kilátásait is.

A cég a külpiacain, Romániában és Szerbiában az építőipar élénkülését tapasztalta, és a korábbi időszakok visszaesései után Horvátországban is jól teljesített ez a szektor. A közelmúltban lezárult beruházások, elsősorban a szerbiai üvegszövet-háló gyártás felfutásának eredményeként egy év alatt több mint százzal, 758-ra nőtt a Masterplast csoportnál dolgozók száma.

Tibor Dávid, a Masterplast vezérigazgatója arra számít, hogy folytatódik a cég fontosabb piacain tapasztalható élénkülés, és ez kedvezően hathat a bevételre és az üzleti eredményre az év végéig.

A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek.

Ezt olvasta már?

DM-KER - Tájékoztatás törzsrészvények átalakításáról »