Vannak még jó lehetőségek a hazai részvényekben

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az elmúlt két évben a BUX kétszámjegyű növekedést produkált, és az idei évre is kedvezőek a kilátások, így a K&H szakemberei szerint továbbra is érdemes hazai részvényekkel színesíteni a megtakarításokat. 

Az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja

A Budapesti Értéktőzsde különdíját, az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja címet kapta a K&H Navigátor Alap a legmagasabb hazai részvényállomány és az elért részvényállomány növekedés alapján.

A Privátbankár.hu Klasszis befektetési alapkezelői díjazásán a Budapesti Értéktőzsde különdíját nyerte el a K&H Navigátor alap. A K&H Navigátor alap 1998-ban indult, és az elmúlt évben több mint 7 milliárd forintos állománynövekedést ért el, miközben a befektetőknek 18,7 százalékos éves hozamot nyújtott. 

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

"A Legjobb Hazai Részvénybefektető Alap 2018 díjjal azt a befektetési alapot kívántuk elismerni, amely a hazai tőkepiac fejlődéséért a legtöbbet teszi. Ennek érdekében értékeltük, hogy mely alap portfóliójában volt a legtöbb hazai részvény, és azt is, hogy a részvények állománya az adott évben mennyit emelkedett" - tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde Marketing és PR Igazgatója.

"A megmérettetésben azok a nyilvános részvényalapok vettek részt, amelyek befektetési politikájuk szerint Magyarországon, illetve a régióban aktívak" - tette hozzá Bozsik Balázs.

A folytatás is ígéretes

"A BUX elmúlt két évének kétszámjegyű növekedéséből nem csak részvény befektetéseken, de válogatott vegyes alapokon keresztül is profitálhattak a befektetők. A továbbiakban is érdemes hazai részvényekben gondolkodni, hiszen ígéretes a folytatás: európai és hazai szinten is kedvezőek a gazdasági előrejelzések, miközben a fő papírok – az OTP kivételével – hazai és regionális szinten is olcsónak mondhatók" - tájékoztatott előrejelzésében a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. 

"Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül a kibontakozó kereskedelmi háború okozta globális aggodalmakat, ami a gazdasági növekedés lassulásával fenyeget, és ezzel a befektetőket is elbizonytalanítja" - hangsúlyozta Hajósi Péter.

Hazai blue chipek 

OTP: a fellendülő fogyasztói és lakáshitel-piac, illetve a tervezett régiós bővülési szándék támogatja az OTP papírok árfolyamának emelkedését. Ezeket a pozitív hatásokat azonban döntően már beárazta a piac, így - a hazai blue chipek között egyedüliként - nem tekinthető olcsónak.  

MOL: a hazai és régiós országok erőteljes kereslete, valamint az olajár ismételt emelkedése kedvezően hat a MOL részvényekre, ezért további árfolyamemelkedésre lehet számítani. 

Richter: a Richter részvények kilátásait egyelőre beárnyékolja a cég egyik nőgyógyászati terméke körüli bizonytalanság, azonban a jelenleg vonzó árazáson forgó papír profitálhat egy általános emelkedésből.

Telekom: a kedvező gazdasági környezet támogatóan hat a cég papírjainak árfolyamára, az erős piaci verseny azonban nyomás alatt tartja a szolgáltatások árait, miközben a fejlesztések látványos költségeket emésztenek fel. 

Ezt olvasta már?

USA: a foglalkoztatási adatok emelték a mutatókat »