Vár valamit idén a Richter?

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Erős negyedik negyedévet jelenthet a Richter, ugyanakkor elmaradhat az ilyenkor szokásos éves eredményvárakozás.

Kérdésessé vált, hogy a Richter tud-e eredményvárakozást közzétenni az idei évre vonatkozóan a csütörtökön esedékes éves jelentésében – írja az Equilor befektetői blogján Kiss Mónika vezető elemző.

Késhet az Esmya amerikai piacra lépése

Villámcsapásként érte a hír a piacot tavaly decemberben, hogy a Richter méhmiómák kezelésére használt termékét (Esmya), mely 85 millió eurós bevételi várakozással szerepel a vállalat 2017-es terveiben, az Európai Gyógyszerügynökség kockázatértékelési bizottsága vizsgálni kezdte – emlékeztetett az elemző. 

Bár a társaság vezérigazgatója, Orbán Gábor szerint a tavalyi első kilenc hónap eredményei azt mutatták: a vállalat jó úton halad, hogy 2017-es bevételi célját teljesítse. Ám a vizsgálat miatt elképzelhető, hogy az Esmya amerikai forgalmazásához szükséges utolsó engedély kiadása (törzskönyvezési kérelem) az amerikai FDA részéről késést szenvedhet – hangsúlyozta Kiss Mónika.

Hozzátéve: ami azért fontos, mert az Allergan csúcseladási tervei 1 milliárd dollárt is jeleznek az Egyesült Államokban, míg Európában az Equilor véleménye szerint 100 millió eurós lehet a csúcsértékesítés. Az Esmya Európában 2020-ig élvez szabadalmi védettséget, ez az oka, amiért a tengerentúli piac duplán fontos a Richter számára.

Néhányan belevettek az esésbe

Az elemzői vélemények bizakodóak a vizsgálattal kapcsolatban, az intézményi kitettségekben sem láhattunk jelentős változást a hír megérkezte óta. Sőt, a BlackRock Inc. átlépte az 5 százalékos tulajdonosi küszöböt a társaságban, tehát többen vételre használták ki a rövid árfolyamesést.

A negatív árfolyamhatást az elmúlt év utolsó hónapjában a Richter másik fontos készítményéről érkezett jó hír is enyhítette. A vállalat bejelentette, hogy a Vraylar készítménnyel kapcsolatos klinikai tesztek pozitív eredményt hoztak a bipoláris depresszió kezelésében, jelenleg a 3-as kísérleti fázisban járnak. A készítményt jelenleg két indikációban (skizofrénia, bipoláris mánia) forgalmazzák. A bipoláris depresszióra vonatkozó jóváhagyás esetén a termékforgalmazás 2019-től indulhat.

Erős negyedévet jelenthetnek

Az Equilor elemzői jó eredményekre számítanak a negyedik negyedévi gyorsjelentésben. Az utolsó negyedévben az árbevétel elsősorban Oroszországban, az EU15 régióban és az Egyesült Államokban nőtt meg. Az éves alapon ért növekedést az EU régiókon belül Nagy-Britannia, Spanyolország és Franciaország vezette. A termékportfoliókat vizsgálva ez elsősorban a magas hozzáadott értékű, kiemelt készítmények értékesítésének köszönhető.

Talán a rubel segíthet

Az idei évben az európai vizsgálat és a tengerentúli döntés mellett, további rizikófaktort jelent, hogy akár súlyosbodhatnak is az orosz szankciók.

2018-as várakozások hiányában nehéz megtalálni azt a faktort, hacsak nem az orosz választások miatt erősödő rubel, amely az év első hónapjaiban felfelé hajthatja az árfolyamot. Erre inkább csak akkor számítunk, ha jó hírek érkeznek késő tavasszal vagy nyáron az Esmya-val kapcsolatosan.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Ma van a nagy nap a Richternél. Ha jön a jelentés, akkor 1 órakor érkezik...

A fals kitörés után az alakzat alja felé folytatódhat a gyengülés a hazai...

Teljesült a hatodik Elliott hullám a gyógyszergyártó árfolyamánál.

Elesettnek nyilvánítható a 200 napos mozgóátlag a bankpapírnál.

Az esés utáni konszolidációt követően tovább mínuszok jöhetnek a távközlési...

A C hullám a 2700 forintos korábbi mélypont alá mutat az olajvállalat...

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem volt túl jó hete Budapestnek »