Vegyes hangulat Ázsiában

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Szerdán vegyesen változtak Ázsiában a fontosabb indexek. Szöulban, Hongkongban és Sanghajban erősödés volt, Tokióban és Sydneyben gyengülés.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,14 százalékos, 22,86 pontos gyengüléssel, 15 888 pontra csökkent. Az elemzők szerint a befektetők szerdán óvatosak voltak, nem akartak nagyobb kockázatokat vállalni mielőtt este Amerikában befejeződik az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kétnapos ülése.

Szöulban a Kospi index 0,96 százalékkal, 19,69 ponttal nőtt és 2062 pontra változott. Az amerikai tőzsdék keddi erősödése segítette a kedvező hangulat kialakulását. Elemzők szerint az ukrajnai és a skóciai események hatását már beárazták a befektetők. A kereskedés volumene mérsékelt volt, 489 cég részvényárfolyama nőtt, 320 cégé csökkent.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,70 százalékos, 38,06 pontos csökkenéssel, 5407 ponton végzett. Az ausztrál befektetők tartanak tőle, hogy a Fed a vártnál hamarabb emeli alapkamatát, ami rossz lenne a részvénypiacnak. Az eladási hullám beindulását azonban megakadályozta a bányaipari cégek részvényárfolyamainak erősödése.

A tokiói zárás után még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 1,18 százalékos, Sanghajban 0,21 százalékos erősödés volt. A szerdai nap elején még csökkentek a részvényárfolyamok, de mikor elterjedt a hír, hogy a kínai jegybank 500 milliárd jüanos hitelt ad az öt legnagyobb kínai banknak, akkor javult a kereskedői hangulat.

Ezt olvasta már?

Zwack - Alaptőke nagysága és szavazati jogok száma »