Vihar előtti csend Budapesten

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A magyar blue chipek jelentései a héten zárulnak, hiszen a Magyar Telekom, a Richter és az OTP is közzéteszi beszámolóját. Újabb lazító intézkedésekre vonatkozó utalásokat keresünk az MNB jegyzőkönyvében, a Fitch pedig pénteken mondhat ítéletet Magyarországról.


A pénteki kereskedésben negatív korrekciót láthattunk a hazai részvénypiacon, melynek oka elsősorban a csalódást keltő MOL negyedéves jelentés volt. A mai kereskedésben is arra számíthatunk, hogy a vezető részvények mozgása elválik egymástól, inkább csökkenésre számítunk a MOL és az OTP esetében, a Richter és a Magyar Telekom piacán viszont folytatódhat az emelkedés.

A héten fokozott izgalmak lesznek, hiszen a Magyar Telekom, a Richter és az OTP is közzéteszi majd a harmadik negyedéves számait.

Mit jelenthet az OTP pénteken?
A harmadik negyedév az OTP számára nagy valószínűséggel nem tartogatott túl nagy meglepetést, hasonló eredmény születhetett, mint legutóbb. A menedzsment várakozások tartogathatnak némi izgalmat, ami nagyobb árfolyammozgást is generálhat a részvényben.

Ezt olvasta már?

Csökkenő index mellett új részvény debütált »