Vitázik az INA az adóhivatallal

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Adótartozás miatt veszélybe kerülhet az INA finomítási üzletága és a tervezett beruházások - közölte a horvát olajipari vállalat kedden.

A horvát pénzügyminisztérium által elrendelt legújabb vizsgálat szerint, az INA horvát olajipari vállat 2010-2011-ben 319 millió kuna (12 milliárd forint) adótartozást halmozott fel. Az INA fellebbez a döntés ellen. A cég szerint a vizsgálat nem megalapozott és igazságtalanul határozták meg az adótartozást - olvasható a sajtóközleményben.

A társaság emlékeztet arra, hogy 2013-ban is született egy hasonló döntés, akkor az adóhatóság a 2008-2009-es üzleti évet vizsgálta. Az INA akkor beperelte a minisztériumot a közigazgatási és munkaügyi bíróságon. Az INA közölte: akkor is és most is az előírásokkal és jogszabályokkal összhangban fizette az adót.

Az INA közleménye végén hangsúlyozza, hogy az ilyen megállapítások negatív hatással vannak a horvátországi finomítási üzletágra és amennyiben a jövőben is előfordul hasonló, az már finomítókra és a tervezett beruházásokra is negatívan hathat.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Tőzsde - Vegyes mozgás az ázsiai piacokon »