Záporoznak a hírek a hét során

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A héten érdemes lesz követnünk a legfrissebb híreket, hiszen több kamatdöntő ülés is lesz, valamint megtudhatjuk a részleteket a Yahoo eladásával kapcsolatban

A héten három fontos kamatdöntő ülés is lesz (MNB, FED, BoJ), óriási változásokra nem számítanak az elemzők, inkább a kommunikációk lesznek fontosak. Vállalati fronton is lesznek érdekes hírek. - foglalta össze a hetet Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Összegyűjtöttük a fontosabb eseményeket
A jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülésére figyel a piac a héten, emellett kiskereskedelmi és munkaerőpiaci adatok is megjelennek.

Nem lesz mostanában emelés

A Wall Street Journal (WSJ) által megkérdezett 60 szakértő fele szerint decemberig nem emel kamatot az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed. Azok a szakértők, akik szerint decemberig várni kell a kamatemeléssel, a véleményüket a Brexit és az amerikai elnökválasztások kapcsán felerősödött bizonytalanságokkal, továbbá az amerikai munkaerőpiacról érkező vegyes jelzésekkel indokolták.

December 14-én záródik a Fed kétnapos kamatdöntő ülése. A Wall Street Journal múlt havi, júniusi felméréséhez képest jelentősen változott a szakértők álláspontja. Akkor ugyanis a válaszolóknak csupán 7,8 százaléka számolt azzal, hogy a következő kamatemelés decemberben lesz. A többség nyári kamatemelést várt.

Jöhet a Yahoo felvásárlása

Amerikai médiaértesülések szerint a Verizon mobil távközlési konszern 4,8 milliárd dollárért megvásárolja a Yahoo internetes tartalomszolgáltatót. A Bloomberg hírügynökség és a Wall Street Journal beszámolója szerint az üzletet hétfőn még az amerikai tőzsdei nyitás előtt be fogják jelenteni.

A Yahoo eladásáról hónapok óta folyó tárgyalások során az eseményeket nyomon követő szakértők szerint a Verizon a legesélyesebb pályázó. Az internetes szolgáltató megvásárlása iránt a Verizon mellett megfigyelők szerint még az AT&T távközlési konszern, illetve befektetési alapok is érdeklődtek. A Verizon mobil távközlési cég szakértők szerint saját AOL internetes szolgáltatása és a Yahoo összevonásával kíván a Google és a Facebook méltó versenytársává válni az online hirdetési piacon.