Zöld utat kapott a Volkswagen amerikai biznisze

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen Truck & Bus GmbH - amely magába foglalja a MAN-t, a Scania-t, a Volswagen Caminhoes e Onibus-t, illetve a RIO márkákat- és az egyesült államokbeli, haszonjárműveket gyártó Navistar International Corporation között megkötött a stratégiai szövetség megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását. A Volkswagen Truck & Bus 16,6%-os részesedést szerzett a Navistarban, a részvényekért egyenként 15,76 dolláros árat fizetett. A vásárlás teljes ára 256 millió dollár, és tőkeemelést jelent, tájékoztatott a Volkswagen.

Hozzáférés Észak-Amerikához

Az együttműködés elsősorban a technikai alkotóelemek és a beszerzések terén történik. A Navistar belső határozatát követve a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója, Andreas Renschler és Matthias Gründler pénzügyi igazgató a Navistar Igazgató Tanácsának tagjaivá váltak.

„A hatóságok megadták a zöld jelzést a Navistarral kötött stratégiai szövetségünknek. Az újonnan létrehozott beszerzési együttműködés azonnal megkezdi működését. Ez a jövőre nézve mindkét alapító partnert erősebb pozícióba helyezi. A stratégiai szövetség a Volkswagen Truck & Bus-nak hozzáférést jelent a rendkívül fontos észak-amerikai piachoz. Ez óriási fontosságú lépés a felé, hogy „világméretekben tevékenykedhessünk”- mondta Andreas Renschler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója.

Troy Clarke, a Navistar elnök-vezérigazgatója ehhez hozzátette: „A Volkswagen Truck & Bus céggel kialakított együttműködés mérföldkövet jelent cégünk történetében, és számos előnyt jelenteni majd mindkét cég számára, rövid- és hosszabb távon egyaránt. Most, hogy az üzleti tranzakció lezárult, gyorsan megkezdjük az együttműködést egy iparág-vezető, stratégiai partnerrel annak érdekében, hogy növeljük súlyunkat világméretekben, megerősítsük versenyképességünket, és szélesebb körű hozzáférést biztosítsunk ügyfeleinknek a legkorszerűbb termékekhez, technológiákhoz és szolgáltatásokhoz.”

Megkezdődik a műszaki együttműködés

A Volkswagen Truck & Bus a Navistar egyik kulcsfontosságú partnerévé válik. A Navistarnak így lehetősége lesz, hogy a jövőben profitáljon a Volkswagen Truck & Bus fejlett hajtáslánc technológiáiból. Másrészt ez jelentősebb darabszám emelést jelent majd a Volkswagen Truck & Bus számára, mivel az együttműködési lehetőségeket az önvezető járművek, az alternatív üzemanyag technológiák és az összekapcsolhatóság területein is megvizsgálják.

A beszerzési láncolatban kialakított szorosabb együttműködés jelentőségét az adja, hogy a szövetség mindkét tagja profitálhat a költségek csökkentésből és a nagyobb méretek jelentette gazdasági előnyökből. Ennek érdekében a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar közösen megalapította a Global Truck & Bus Procurement LLC-t, amelynek a székhelye az Illinos állambeli Lisle-ben van, és amelyik azonnal megkezdi működését.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Tőzsde - Vegyes mozgás az ázsiai piacokon »