Zsákutcában a Duna House értékesítése

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A jegyzési időszak alatt - a felfüggesztés következtében - az eredményes jegyzésnek számító 180 ezer részvénynél kevesebbet jegyeztek le a befektetők, ezért a részvény értékesítési eljárás eredménytelen lett - közölte a Duna House Holding Nyrt. pénteken a BÉT honlapján.

A tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően a részvényjegyzésben részt vevő befektetők által tett részvényjegyzési nyilatkozatok hatályukat vesztik.

A jegyezni kívánt részvények ellenértékének visszafizetése pénteken megkezdődött és legkésőbb november 27-ig be is fejeződik - áll a közleményben.

A részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslat került az Országgyűlés elé, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének - a hitelközvetítésnek - a teljesítményét befolyásolhatja. Ezért a Duna House és az értékesítő Medasev Holding Kft. a kibocsátási tájékoztató kiegészítését és a jegyzés felfüggesztését látta szükségesnek.

Az MNB - mint felügyeleti hatóság - ezért november 13-án elrendelte az értékesítés felfüggesztését. Mivel a törvénymódosítást a parlament péntekig nem fogadta el, a Duna House nem tudta úgy kiegészíteni a kibocsátási tájékoztatót, hogy az megfelelő információval látta volna el a befektetőket.