Zuhant egy kisebbet Amerika

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Gyengültek pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Voltak pluszban is

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 76,22 ponttal, 0,35 százalékkal 21 674,51 pontra esett vissza. Az S&P 500-as mutatója 4,46 ponttal, 0,18 százalékkal zuhant, és 2425,55 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 5,39 ponttal, 0,09 százalékkal hanyatlott, és 6216,53 ponton zárt.

A tőzsdemutatók sokáig a csütörtöki zárószint alatt mozogtak, majd ideiglenesen átlendültek a pozitív tartományba arra a hírre, hogy az amerikai elnök meneszti stratégiai főtanácsadóját.

Steve Bannonról közismert, hogy gazdasági nacionalista, a nemzetközi klímaegyezmény felmondását szorgalmazta és hogy az America First (Amerikai Mindenekelőtt) szószólója. A New York Times közlése szerint Donald Trump már döntött arról, hogy megválik Steve Bannontól, a Fehér Ház illetékesei most azon dolgoznak, hogy ezt mikor és milyen formában jelentsék be.

Bizonytalanságban

Elemzők szerint a piacot elbizonytalanította, hogy az amerikai elnök ipari tanácsadó testületéből többen kiléptek az elmúlt napokban, mert Donald Trump amerikai elnök későn és nem egyértelműen ítélte el a neonácikat és a fehér fajvédőket a Charlottesville-i tüntetésen történt véres összecsapásokért.

A The Wall Street két napja megjelent elemzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a lemondások alaposan próbára teszik a Fehér Ház és a vállalati vezetők közötti amúgy is feszült viszonyt. Egyes megfigyelők szerint Steve Bannon menesztése kifejezetten bizalomerősítő lépés lenne Donald Trump részéről, mérsékelné a vállalatvezetők bizalmatlanságát a kormánnyal szemben.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 1,64 dollár (3,48 százalék) emelkedéssel 48,76 dolláron állt záráskor. New Yorkban az euró 1,1762 dollárra erősödött a hajnali 1,1741 dollárról. Az arany ára 2,10 dollárral (0,16 százalékkal), unciánként 1290,30 dollárra csökkent.

Jelentősen gyengültek csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Jó a hangulat Európában »