-->

E-mobilitási üzletágat indít az Alteo

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elektromos mobilitási üzletágat indít az Alteo, a társaság az engedélyes elektromos töltőberendezéseket üzemeltető és e-mobilitási szolgáltató ALTE-GO Kft. nevű cégén keresztül töltőket értékesít, telepít és teljeskörűen üzemeltet országszerte, lakossági és vállalati ügyfeleknek.

Az energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat szerdai, az MTI-nek küldött közleménye szerint indulásként elsősorban irodaházakban, parkolóházakban, vállalatok telephelyein, továbbá családi és társasházakban tervezik töltőberendezések telepítését és üzemeltetését, stratégiai partnerségek keretében pedig nyilvános töltőállomások kiépítését is vállalják.

A tervek szerint a társaság még az idén átad néhány publikus töltőberendezést, elindítja értékesítési együttműködését a gépjármű-kereskedésekkel, valamint megvalósít egy, az irodaházaknak és társasházaknak töltési szolgáltatást bemutató mintaprojektet. Az üzletág indításának terve már az Alteo 2019-es stratégiájában szerepelt. Az elmúlt egy évben feltérképezték az igényeket, elsősorban a többségi tulajdonos, a Wallis Csoporton belüli gépjárműkereskedések, ingatlanüzemeltetők és autómegosztó-szolgáltató igényeit megismerve - közölték.

A telepített töltőkhöz a vállalat teljes körű üzemeltetési szolgáltatást kínál, beleértve a 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálatot, a töltőberendezések műszaki karbantartását és egy teljes körű kiszolgálást nyújtó informatikai rendszert, amely révén biztosított a berendezések és töltések folyamatos figyelemmel kísérése, valamint a fizetés és az elszámolás - ismertették. Az Alteo Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 804 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 900 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.