MNV - Richter ügylet, immár lezárva

| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lejárat előtt visszavásárolta, illetve visszaváltotta az állami tulajdonú Richter-törzsrészvényekre átcserélhető, 903,8 millió euró össznévértékű, évi 3,375 százalékos kamatozású kötvények 100 százalékát - közölte a vagyonkezelő csütörtökön az MTI-vel.

A vagyonkezelő első lépésben, október 12-én az átcserélhető kötvények össznévértékének mintegy 88 százalékát vásárolta vissza készpénzben, 826,558 millió euróért. A vételárat az ajánlattételi felhívásban szereplő 102,75 és 103,50 százalék közötti ársáv legalsó szintjén, a kötvények névértékének 102,75 százalékában határozta meg az MNV. A kötvények fennmaradó 12 százalékánál az MNV Zrt. október 15-én gyakorolta visszaváltási jogát.

Az MNV Zrt. a névértéken visszaváltott kötvények után több mint 110,21 millió eurót utalt át a letétkezelő útján a kötvényesek részére november 14-én. Ezzel az ügylettel a magyar államnak a kötvényből eredő valamennyi kötelezettsége megszűnt, a kötvényt érvénytelenítették. Az MNV Zrt. a Goldman Sachs International és az Equilor Befektetési Zrt., mint főszervezők közreműködésével bonyolította le az ügyletet.

Ezt olvasta már?

Richter szerződés a cariprazine ausztráliai forgalmazására »