Richter, Evestra - tőkeemelési megállapodás

| forrás:
Richter NyRt.
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A Richter Gedeon Nyrt.bejelentette, hogy a Richter 15 MUSD értékben jegyzett újonnan kibocsátott Evestra Inc. ("Evestra") részvényt. A tranzakció része egy, a Richter által kezdeményezett tőkeemelésnek, melynek végén a Richter összesen 2.608.696 darab részvényt szerez meg.

 Az Evestra számára 2017-ben adott 1,5 MUSD értékű kölcsön is átváltásra kerül, amelynek eredményeképpen a Richter további 333.333 darab részvény birtokába kerül. A Richter által összesen birtokolt részvények alapján a társaság az Evestra legnagyobb tulajdonosává válik, 30,44% tulajdoni hányaddal.

A Richter és az Evestra tovább szeretné mélyíteni és szélesíteni a nőgyógyászat területén kialakult kutatási és fejlesztési együttműködését, annak érdekében, hogy erre a mindkét vállalat stratégiája szempontjából kiemelt jelentőségű piacra új termékeket tudjanak bevezetni.

A megállapodás szerint a Richternek opciós jogai lesznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a társaság tovább növelje részesedését az Evestra alaptőkéjében egyes, a jövőben elérendő mérföldkövek teljesülése esetén.

“Nagy várakozásokkal tekintünk a vállalataink között meglévő kapcsolat elmélyítésének ezen új lehetősége elé. Számunkra az Evestra olyan, mint egy kihelyezett kutató egység, ami tökéletesen illeszkedik a Richter elismert és megalapozott fejlesztő és gyártó tevékenységéhez az egyre versenyképesebb nőgyógyászati üzletág területén. Számos ígéretes új termék áll fejlesztés alatt, ideértve bizonyos alternatív hatóanyag leadási rendszereket is” nyilatkozta az ügylet kapcsán Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Ezt olvasta már?

A Richter lehet a nap nyertese az elemzők szerint »