Richter - Pantarhei megállapodás fogamzásgátlóról

| forrás:
Richter NyRt.
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

A Richter és a Pantarhei licenc és szállítási megállapodást kötött egy új, kombinált orális fogamzásgátló értékesítéséről

A Richter Gedeon Nyrt. és a Pantarhei Bioscience BV bejelentették, hogy licenc és szállítói megállapodást kötöttek a Pantarhei által kifejlesztett, 30µg ethynil estradiol-t, 150µg levonorgestrel-t és 50 mg dehydroepiandrosterone-t (DHEA) tartalmazó kombinált fogamzásgátló értékesítéséről. A fejlesztés alatt álló készítmény, sikeres Fázis II klinikai vizsgálat után, készen áll arra, hogy további klinikai vizsgálatokat folytassanak le a törzskönyvi engedély megszerzése érdekében.  A megállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, Latin-Amerikára, valamint Ausztráliára terjed ki.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztésének, valamint az értékesítés alakulásától függően a Pantarhei további, mérföldkő kifizetésekre is jogosulttá válik. A termék piaci bevezetését követően a Pantarhei értékesítéshez kötött royalty kifizetésekre is igényt tarthat. A megállapodás értelmében a Richter felelős az előírt klinikai és engedélyezés utáni vizsgálatok valamennyi költségének finanszírozásáért.

- Egy ilyen, új fejlesztésű kombinált orális fogamzásgátló hozzáadása a már létező portfoliónkhoz lehetőséget biztosít számunkra, hogy a kiemelt nőgyógyászati termékkörünket tovább bővítsük. Ez a célkitűzés Társaságunk stratégiájának központi elemét képezi – jelentette ki Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

- A Richter a fogamzásgátlás új megközelítésének (ARC, azaz androgén pótlás a fogamzásgátlás során) piacra vitelében tökéletes partnere lehet a Pantarhei Bioscience-nek. A hormonális készítmények gyártásában és értékesítésében széles körben és hosszú távon megszerzett gyakorlata biztosítja a Pantarhei számára, hogy ez a kiemelkedő fontosságú új fogamzásgátló tabletta sikeres lehessen – hangsúlyozta Herjan Coelingh Bennink, a Pantarhei Bioscience elnöke és az ARC megközelítés felfedezője.

A kombinált ARC fogamzásgátló

A fejlesztés alatt álló készítmény olyan kombinált orális fogamzásgátló, amely 30µg ethynil ösztradiolt, 150µg levonorgestrelt és 50mg dehydroepiandrosterone-t tartalmaz tablettánként (EE/LNG/DHEA). Az ARC egy, a Pantarhei által kifejlesztett és oltalom alatt álló új megközelítése az orális fogamzásgátlásnak, amelynek célja a szexuális funkció visszaállítása előtérbe helyezve a szexuális vágyat és a nemi izgalmat, illetve, hogy megelőzze a hangulat ingadozásokat. Ezt azzal érik el, hogy a fogamzásgátlóhoz DHEA-t adnak. Ez utóbbi egy természetes, humán mellékvese hormon, amely a szájon át történő bevételt követően részlegesen tesztoszteronná alakul. A tesztoszteron szintje ugyanis lecsökken a kombinált fogamzásgátló tablettát szedő fogamzóképes korú nőkben, amely a tablettához adagolt 50 mg DHEA hozzáadásával a visszaállítható a normál szintre. Az alacsony dózisú DHEA hosszútávon bizonyított biztonságosságából következtethető, hogy DHEA hozzáadásával a gyógyszerkészítmény is biztonságosnak bizonyul majd.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

4800 forintnál kereshet kapaszkodót a Richter »