Trambulin és térkő a bécsi Mariahilferen

| forrás:
Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Miután nemrégiben átadták Mariahilfer Straße nagy részét a gyalogosforgalomnak, most megváltoztatják a bécsi bevásárlóutca burkolatát is.

Aszfalt helyett térkővel borítják be a Mariahilfer Straße 2,3 km hosszú szakaszát, melyet augusztusban részben átadtak a gyalogosforgalomnak. Két szakasz úgynevezett találkozási zónaként működik, amit gyalogosok, autósok és kerékpárosok egyaránt használhatnak. Ezen részeken az autósok legfeljebb 20 km/h sebességgel, a kerékpárosok pedig csak gyalogtempóban haladhatnak, és különösen oda kell figyelniük a járókelőkre. Erre több molinó és tábla is figyelmezteti őket az osztrák főváros bevásárlóutcájában.

Az eddigi tapasztalatok szerint a gyalogosok az aszfaltburkolat látványát túlságosan az autóforgalomhoz kötik. Ezért a bécsi Városháza szeretné átalakítani az utcaképet is. Nemcsak térkő elhelyezését, hanem az út és a járda közti szintkülönbség megszüntetését is tervezik.

A jövőben több utcabútor és akár trambulinok is várhatják majd a járókelőket. A Bécsi Városháza október végéig dönti el, hogy milyen változtatásokat visznek véghez a Mariahilfer gyalogosbarát átalakítására.

Ezt olvasta már?

Hét százalékos GDP-csökkenés Ausztriában »