Tudod hogy változik az adózás jövőre?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Van egy fontos újítás, amely az egészségügyi ellátás támogatását célozza meg. Legfőbb tulajdonsága, hogy készpénzben folyósítja a munkáltató, így nem kell hozzá kártyát igényelni. Egyelőre sok kérdést vet fel az új rendszer.

Komoly változásokra kell felkészülni

Az ado.hu szakértőjével a 2017-től jelentősen megváltozó cafeteria elemek között a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátást vizsgáltuk meg. Akár havi 100 ezer forintig adómentesen adható lesz, de hogy mit és hogyan lehet majd elszámolni, egyelőre nem tudja a szakma sem.

Az üzemanyag jövedéki adóját egyértelműsítő, egyes egészségügyi szolgáltatások adómentességét biztosító, az idegenforgalmi adó emelésére lehetőséget adó, valamint a cafeteria szabályait meghatározó módosításokat fogadott el a jövő évi adótörvény-javaslatokon az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága részben a kormány, részben a kormánypártok kezdeményezésére.

A testület elfogadta azt a változtatást, amely szerint az egészségügyi miniszter rendeletben határozhatja meg azon egészségügyi szolgáltatások körét, amelyet a munkaadó adómentesen biztosíthat a dolgozójának. Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára ugyanakkor minisztériuma ellenzését fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy egy ágazati miniszter döntsön adómentességről.

A bérekkel is érdemes foglalkozni
Már az idén kézzelfogható eredménye lesz a bértárgyalásoknak, 2016 júliusától, az állami fenntartású intézmények munkavállalóinak kamarai tagdíját az állam átvállalja, és megindul az egészségügyben foglalkoztatottak bérfelzárkózása is - mondta a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Ezt olvasta már?

A adóhivatal igenis mindent lát »