Túlpörgetjük a bankszámláinkat az iskolakezdéskor

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Érezhető növekedést hozott az iskolakezdés a fogyasztási hitelek kihelyezésében, a legnagyobb növekedést a folyószámla-típusú hiteleknél tapasztalták a pénzügyi intézetek - írja a Világgazdaság hétfői számában.

A lapnak nyilatkozó bankok többsége szerint a legtöbb hitelintézetnél a hitelkártyáknál és folyószámla-hitelkereteknél ugrott meg leginkább a kereslet, de fokozottabb érdeklődést tapasztaltak a személyi hitelek iránt is.

Téged is érdekelnek az ajánlatok? Nézd meg a lehetőségeket!

Az MKB bank közlése szerint a folyószámla hitelek tekintetében májushoz képest kétszeres növekedést lehet érzékelni, míg a személyi kölcsönöknél 40 százalékos volt az emelkedés. A CIB Bank tapasztalatai szerint a személyi kölcsönöknél szeptemberben nő meg nagyobb mértékben az érdeklődés.

Az OTP bank szerint főként nyáron volt megfigyelhető kimagasló kereslet, elsősorban a személyi kölcsön és hitelkártya termékekben. A Provident Pénzügyi Zrt.-nek a saját ügyfelei körében végzett felmérése szerint a szülők 45 százaléka több mint 50 ezer forintot költ a gyerekek beiskolázására, további 15-15 százalékuk 30-40 ezer, illetve 40-50 ezer forint közötti összeget fizet ki a tanévkezdéskor.

Ezt olvasta már?

Támaszaira helyez nyomást az OTP »